ירקות הם מרכיב חשוב בתפריט מאוזן ובריא, אבל גם ביניהם יש כאלה שווים יותר. אחד מהם הוא הפלפל האדום, שמסתבר שכשאוכלים בשר או קטניות שווה להוסיף אותו לארוחה. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בפינה "טוב לדעת" בתוכניתה ב-103FM מדוע הירק הזה חשוב.
"ויטמין C הוא נוגד חמצון חשוב שנמצא בעיקר בירקות ובפירות טריים", הסבירה התזונאית. "ויטמין C חשוב למערכת החיסון, והוא גם משפר את ספיגת המינרלים במזון, שאחד מהם הוא ברזל. בארוחה שכוללת בשר או קטניות כמו שעועית אדומה, גרגרי חומוס או עדשים - כמות הברזל שתיספג מהם תהיה גבוהה יותר, אם הארוחה תכלול גם ויטמין C".
לדברי רוזמן, הירק העשיר ביותר בוויטמין C הוא פלפל אדום. "אנו זקוקים ל-75 מ"ג ויטמין C ליום שלם, ובפלפל אדום אחד גדול יש כמעט 300 מ"ג ויטמין C".
עם זאת, ד"ר רוזמן הסבירה מה פוגע בכמות הוויטמים C בירקות: "כדאי לדעת שחיתוך הירקות גורם לירידה ברמת ויטמין C, וכך גם בישול, חימום, סחיטה או טחינה".