משמינים מנחת בחופשה: כולנו מתרגשים לקראת האפשרות של חופשה בחו"ל או בארץ בשבועות הקרובים. עם הילדים או בלי, לטיול או לבטן-גב, כולנו אוהבים לנצל את הקיץ כדי להירגע. אבל, ויש אבל גדול, החופשות האלה גורמות לנו להעלות במשקל. כמה אפשר להשמין מהאוכל במלונות, ואיך נזהר ונשמור על הגזרה? הדיאטנית המומחה של 103FM, ד"ר מאיה רוזמן, הסבירה למאזיניה בתוכניתה.
"בזמן חופשה אין צורך לרדת במשקל או לעשות דיאטה, כמובן, מצד שני אין שום סיבה להאביס ולעלות כמה קילוגרמים טובים", פתחה את דבריה. "אם מגזימים קצת רק בארוחת בוקר במלון - אפשר לעלות חצי קילו של שומן נקי בכל יום של חופשה".
"אפשר לראות חשבון פשוט של ארוחת בוקר צנועה יחסית – חביתה מקושקשת, לחמנייה קטנה, פרוסת גבינה צהובה, קצת גבינה לבנה, סלט קטן, קפה הפוך, מיץ תפוזים וקרואסון קטן – והנה עברנו 1000 קלוריות בקלות, לא כולל פינוקים כמו פנקייקים, ופלים בלגים, קרפים, עוגות לקינוח ואפילו בלי להגזים עם גבינות משמינות. אם לא מוותרים גם על אלו אפשר להגיע לארוחה שמכילה מעל 3000 קלוריות, וזה עוד רק בתחילת היום", המשיכה.
"במלונות היקרים יותר יש בדרך כלל מגוון גדול יותר של פיתויים ומאכלים טעימים ומשמינים, אבל גם אפשרות למזונות בריאים יותר", אמרה עוד. "מי שרוצה לשמור – זה דווקא יותר קל במלון. הכול מוגש ומוכן עבורנו, הירקות חתוכים ובמבחר גדול. הכול בעצם עניין של הבחירה שלנו".
"אז מה לעשות כדי לא להשמין בלי לקלקל את החופשה?", שאלה רוזמן. "במקום חביתה מקושקשת, שאנחנו לא יודעים כמה ביצים בדיוק אנחנו לוקחים וכמה שמן יש בה, אפשר ביצת עין – שיש בה גם פחות שמן. במקום סלטים עם רטבים של מיונז אפשר למלא צלחת עם ירקות חתוכים ולהוסיף כף שמן זית בצורה מדודה. במקום ופל בלי או פנקייק אפשר להסתפק בעוגת גבינה חמה שיש ברוב המלונות – יש בה מעט מאוד קמח, פחות סוכר מקינוחים אחרים, ובגלל שיש בה שילוב של חלבונים מהגבינה היא גם משביעה לזמן ארוך יותר. ואם מישהו ממש חייב וופלים או פנקייקים עם סירופ ותוספות – אז להתמלא קודם עם ירקות חתוכים, ורק אחר כך להתמקד בקינוח המשמין במקום כל הארוחה".