שוק תחליפי החלב הולך וגדל בשנים האחרונות ועל מדפי הסופרים אפשר למצוא מגוון אפשרויות רחב, החל ממשקה סויה ועד משקה שקדים עם קוקוס או שיבולת שועל. אבל איזה מהם הוא הכי בריא? ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא בתוכניתה ב-103FM בתשובה לשאלת מאזינה שהתקשתה לבחור והסבירה לה איך לבחור את המקשה הכי בריא.
"הלכתי למדף ובסך הכול מה אני רוצה? משקה סויה. הייתי בשוק מהכמויות, כמויות אין סופיות".
וכיף שכך, צודקת. זה כיף שיש משקה שקדים עם קוקוס, ושיבולת שועל וכו'.
"במשקה סויה, איך למצוא? אני רוצה בלי סוכר, הכי טבעי, פשוט משקה סויה. יש דבר כזה?".
כן יש. בין כל המשקאות במקררים יש משקה סויה הכי טבעי, אבל בכל זאת זה מוצר מעובד.
"אם כתוב ללא סוכר?"
יש בהם סוכרלוז וממתיקים אחרים. בגלל שאני שותה מלא אני מסתכלת על הקלוריות. אם אני שותה חצי קרטון ביום, שיצא לי 150 קלוריות.
"אז להסתכל על הקלוריות?".
אם את צריכה לשמור על המשקל, כן.
"לא, אני לא צריכה".
אז תקני מה שבא לך. תסתכלי על הרכיבים ואם יש סוכר תדעי שזה לא הרבה. הסתכלתי על כמות סוכר במשקה שקדים/קוקוס. כתוב סוכר במקום השני, אני אומרת 'אוי ואבוי' אבל אז אני מסתכלת כמה סוכר יש למאה גרם, ומתברר ששום דבר וכלום. זה הרוב מים. אין שם הרבה סוכר. צריך להסתכל על הרשימה ועל הטבלה".
סייעה בהכנת הכתבה: עופרי גליכמן