אותו הכיף - בלי הפחמימות והקלוריות: האם יש דרך ליהנות מאחד מהמאפים הפופולריים בעולם בלי הנטל הקלורי שהוא עלול להשית על מי שמנסה לשמור על הגזרה? הדיאטנית המומחית של 103FM, ד"ר מאיה רוזמן, שיתפה את מאזיניה בתוכניתה השבועית במתכון נהדר להכנת בייגלה ללא המרכיבים שהופכים את המאכל המענג לפצצת פחמימות. במקום - תוצאה טעימה לא פחות - ב-65 קלוריות בלבד.

מתכון לבייגלה כרובית

המרכיבים ל-11 יחידות:

  • כרובית מגורדת
  • 3 כפות קמח שקדים
  • 3 כפות פרמז'ן (או לגרסה טבעונית - 2 כפות טחינה גולמית)
  • 2 ביצים (לגרסה הטבעונית ניתן להשתמש בתחליף ביצים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית שום גבישי
  • לבזיקה מעל: 1 כף של שומשום/שומשום שחור/קצח/גרעיני חמנייה

אופן ההכנה:

  1. בקערה לערבב את הכרובית המגורדת, קמח השקדים והתבלינים.
  2. להוסיף את הפרמז'ן או את הטחינה ואת הביצים או את תחליף הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. לקרוץ מהתערובת צורות של חישוק בהתאם לגודל הרצוי.
  4. על משטח אפייה משומן קלות בספריי שמן להניח את החישוקים, להתיז בשנית ספריי שמן על הבצק.
  5. לפזר מעל את השומשום/שומשום שחור/קצח/גרעיני חמנייה - לבחירתכם.
  6. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ולאפות למשך 20 דקות, עד שהבייגלה מקבל צבע זהוב.

בתאבון!