עוף, ירקות, כתום או או כל סוג שהוא - החורף כבר כאן, בערך, ואין דבר יותר נעים ממרק טעים ומחמם, שאפשר לאכול בערבים הקרים. אבל האם יש למרק גם יתרונות תזונתיים? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכניתה ב-103FM כיצד מרק יכול לסייע לנו להוריד את צריכת הקלוריות היומית שלנו.
"על פי מחקרים, צריכת מרק 20-10 דקות לפני הארוחה מפחיתה את כמות המזון הנאכלת באותה ארוחה, ובכך תורמת לירידה בצריכת הקלוריות היומית. איך זה קורה? המרק בדרך כלל יכיל ירקות, שיתרמו לגוף סיבים תזונתיים הגורמים לשובע", סיפרה התזונאית.
בהמשך, הוסיפה ד"ר רוזמן: "המרק גם מכיל נפח גדול יחסית למעט קלוריות, כך שהוא ממלא את הקיבה ותורם בכך לשובע מיידי. והכי חשוב - המרק גורם לחימום החך באזור בו נמצא מרכז הרעב והשובע במוח, מה שמוריד באופן אוטומטי את תחושת הרעב".