כולם (כמעט) אוהבים שוקולד. הוא טעים, הוא רומנטי, הוא מנחם, ולרגל החורף, אפשר להכין ממנו שוקו חם. אבל כמה אנחנו באמת יודעים על השוקולד? ד"ר מאיה רוזמן סיפרה בתוכניתה ב-103FM על שבעה דברים שכולם צריכים לדעת על שוקולד.

לדברי התזונאית, נוגדי החמצון בקקאו, הפלבונואידים, מפחיתים סיכון למחלות לב, משפרים זיכרון, מאיטים תהליכי הזדקנות, ואפילו שורה של שוקולד (4 קוביות קטנות או 2 גדולות) מכילה כ-100 קלוריות, ונחשבת לנשנוש כיפי גם בזמן דיאטה. 

הנה כמה דברים נוספים שכדאי לדעת על שוקולד

  • לא כל שוקולד מריר יותר בריא: שוקולד שמכיל יותר קקאו – יותר מומלץ בריאותית. אבל, בשוקולד מריר אין בהכרח פחות קלוריות מאשר בשוקולד חלב. ההיפך הוא הנכון! בשוקולד מריר מעולה יש יותר שומן וגם יותר קלוריות, בחלק גדול מן המקרים. 
  • אנרגיה מהירה: השוקולד מהווה מקור לאנרגיה זמינה מרוכזת. כלומר - הפחמימות שבשוקולד הן פשוטות (סוכר), ולכן הן מתפרקות ונספגות בקלות ובמהירות מן המעיים, ותורמות לעליה מהירה ברמת הסוכר בדם. בשעת מבחנים או בזמנים בהם זקוקים לאנרגיה זמינה - השוקולד דווקא יכול לעזור.
  • עדיף לשיניים מממתקים אחרים: השוקולד פחות מזיק לשיניים יותר מאשר עוגיות, קרקרים, בייגלה או ביסקוויטים. כולם מזיקים לשיניים באותה המידה. הקרקרים והבייגלה הנלעסים נדבקים לשיניים ולחריצים שביניהן, וכאשר הם נשארים שם זמן רב - מתפתחים החיידקים הגורמים לעששת. 
  • אין הוכחה להתמכרות: אין הוכחה חד משמעית לתופעת "ההתמכרות" לשוקולד. במחקרים שבוצעו, גילו כי ההתמכרות אינה לשוקולד עצמו, כפי שחושבים רבים, אלא לריכוז הגבוה של השומן והסוכר יחדיו.
  • שוקולד משפר מצב רוח: ריח השוקולד תורם לשיפור במצב הרוח: כך לפי מחקר שבדק את הקשר בין ריחות למצב רוח. על פי התוצאות, בהשוואה למזונות רבים אחרים שנבדקו, השוקולד תרם לשיפור מהותי במצב הרוח. על פי המחקר, השוקולד השפיע על פעילות המוח, מצב הרוח והערנות.
  • מעט מאוד קפאין:  השוקולד מכיל מעט מאוד קפאין. יש בו רק 1.2% קפאין, ופחות מ- 10% קפאין מאשר בקפה או בתה.
  • 'שוקולד חרובים' לא עדיף בריאותית: אבקת החרובים לא בריאה יותר מאבקת קקאו. פרט לזה בחלק מהמוצרים של שוקולד חרובים יש שמנים לא איכותיים, שאין להם יתרון בהשוואה לחמאת קקאו. גם מבחינת הקלוריות ורשימת הרכיבים הוא די דומה לשוקולד רגיל.