כולנו היינו שם. בילינו עם חברה בבית קפה, הסתכלנו במבט חטוף על התפריט, ולבסוף - אחרי הרבה התלבטויות, בחרנו בסלט ירקות רענן ומזין. אז זהו, שלא. בפינת המיתוס בתוכניתה ב-103FM, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן את אחד המיתוסים החשובים הנוגעים לאכילה בחוץ, הלוא מדובר בערך הקלורי של הסלטים בבתי הקפה, שנראים תמיד בריאים ומלאים בוויטמינים.
"כשיוצאים לבית קפה או למסעדה, סלט הוא המנה הכי בריאה, אבל לא תמיד הכי דיאטטית. קינואה, חמוציות, אגוזים, קוביות בטטה, גרעינים, שמן זית, סילאן, כל אלו עלולים להפוך את הסלט למנה שמכילה יותר קלוריות מרביולי בשמנת", סיפרה.
בהמשך, הוסיפה: "סלט כזה יחד עם מנת לחם בצד, יכול גם להגיע גם ל־1,000 קלוריות שזה כמו שיש בתפריט דיאטה מאוזנת של יום שלם".
התזונאית פירטה כמה קלוריות יש בסלטים שמוגשים בבתי הקפה ואיזה הוא כי מומלץ למי שנמצא בדיאטה.
- סלט פסטה וטופו 600 קלוריות - כמו 2 ארוחות צהריים מלאות
- סלט טונה, נשמע דיאטטי אבל יש בו 540 קלוריות - כמו חמישה סנדוויצ'ים מלחם קל
- סלט ירושלמי 600 קלוריות
- סלט עוף 600 קלוריות
- סלט מוצרלה ואנטיפסטי יותר מ-700 קלוריות
- סלט שורשים וסלמון אפוי מעל 700 קלוריות
- סלט קינואה 730 קלוריות
- סלט שוק כמעט 500 קלוריות
מה כן?
סלט יווני, אם מורידים את הקרוטונים, יש בו 360 קלוריות והוא האופציה הטובה ביותר למי שנמצא בידאטה. צריך לזכור שלא משנה אם הגבינה היא 5% או 16%, בכמויות האלה אין כמעט הבדל בקלוריות במנה.