ארוחות חג תמיד מביאות עימן את החשש שנעלה במשקל. תקופת חגי תשרי היא מארתגרת במיוחד לאור ריבוי הארוחות שנלוות אליה. ד"ר מאיה רוזמן חלקה עם מאזיני תוכנית הרדיו שלה ב-103FM ארבעה טיפים שיעזרו לכם לשמור על הגזרה בחודש הקרוב.

יותר מסתם סוכר: הסגולות הבריאותיות של הדבש | מאיה רוזמן
סכנה: כך תדעו שעליכם לזרוק מיד את התפוחים שקניתם | מאיה רוזמן

תפריט מנצח לערב החג: בבוקר, כריך קל עם גבינה וירקות. בצהריים, ביצה וסלט גדול. אחר הצהריים, לפני שיוצאים, כריך קל עם כל ממרח וירקות. בנוסף לכך, שתיה חמה לפני שיוצאים ממלאה ומשביעה. בארוחת החג, אפשר לאכול את כל המנות - בסך הכל, לא מדובר באוכל משמין. גם את הברכות, גם מרק, גם דג, גם מנת בשר או עוף, ירקות, תוספת מכל סוג. ואפילו קינוח. בכל אלו יחד אפשר להגיע לכמות קלוריות סבירה שלא תגרום לעליה במשקל. 

מומלץ לשתולת חצי ליטר מים לפני ארוחת החג: לפי מחקרים, מים לפני ארוחה עוזרים להפחתת כמות הקלוריות שנצרכת בלי ששמים לב.

סדר המנות בארוחה: קודם ירקות וחלבונים, אחר כך תוספות של פחמימות. צריך לזכור שהתפקידים העיקריים של הקיבה זה ללוש את הירקות למחית, וגם לעכל את החלבונים. כשאוכלים ירקות וחלבונים הקיבה עסוקה בתפקידים האלו ותורמת לתחושת שובע ארוכה יותר, מאשר כשאוכלים פחמימות. לכן שווה לחכות עם הפחמימות להמשך הארוחה, תראו שבלי לשים לב הכמות שלהן תרד. וסה"כ הפחמימות הן אלו שתורמות את מירב הקלוריות המיותרות בארוחה.

ממלאים את הצלחת מראש: זה טיפ שנכון לגבי כל הארוחות המשפחתיות ותורם לחיסכון עצום בקלוריות, ברגע ששמים על הצלחת קצת ואז עוד קצת ועוד קצת אין הערכה כמה אכלנו בסוף הערב. וגם, הצלחת נראית לנו ריקה רוב הזמן. ככה אפשר למלא צלחת ענקית וגדושה, ולשבוע מבחינה חשיבתית. רק מלראות בעיניים את הכמות שעומדים לאכול, זה יותר מוגדר ומדוד וגם אם זה הרבה - זה פחות מאשר כל פעם קצת.