אין כמו לעשות קניות בשוק, שום דבר לא משתווה לזה, ולפעמים מעניין להרחיק מעט מהעיר, ולצאת ולבדוק מה קורה בשווקים בעירים הסמוכות אלינו. לכל שוק אופי מיוחד משלו, ודוכנים מיוחדים שלא תמצאו בשום מקום אחר, והנסיעה משתלמת. המשותף לכולם - ההווי הכה ישראלי וביתי, והצבעוניות מרחיבת הלב. אז למה לא להפוך את המקום גם למוקד בילוי?
אי שם בשלהי 2014, לאחר לא מעט פרויקטים בתחום הקולינריה, הגיע גיא יצחקי, העומד בראש קבוצת "חצר השוק", לשוק העירוני בכפר סבא. החצר שבתה את ליבו וגלגלי המוח היצירתי שלו החלו לעבוד. כבר שנים לפני, הוא זיהה את הצורך במוקדי בילוי הקרובים לבית, וכשראה את המבנים הישנים בלוקיישן הלא צפוי הזה, הקונספט היה לו ברור - שוק אוכל אורבני, עדכני, שהוא גם מתחם בילוי, שיחבר בין הישן לחדש, ויצור חווייה יחודית, לקהילה המקומית.
כך בתוך לב השוק העירוני של כפר סבא, הגיחה לאוויר העולם חצר השוק כפר סבא - חצר סגורה ואינטימית המוקפת במסעדות קטנות המספקות קולינריה שונה, טעימה ומוקפדת. מסביב לחצר פועל השוק העירוני, והקולות והריחות רק מוסיפים לייחודיות המקום. שלא נדבר על הטריות המקסימלית של חומרי הגלם, שמגיעים לצלחת.
חזרה לפשטות
תחת מעטפת קבוצת חצר השוק נפתח עוד שני מתחמים, אחד בעיר רעננה והשני בנתניה. האחרון נפתחו בשנה האחרונה, והוא מקיים ריקוד מושלם בין ישן לחדש, בין הסוחרים הוותיקים לבעלי ובעלות העסקים החדשים, ובין התושבים המייסדים לתושבים החדשים. בכל ערב אפשר למצוא את תושבי ותושבות העיר מבלים ונהנים, במרחק קפיצה מהבית. ובימי שישי - החגיגה כפולה.
שיתוף הפעולה ההדוק עם הרשויות המקומיות הלוקחות על עצמן את פיתוח התשתיות, יחד עם העיצוב המקורי של קבוצת חצרות השוק, המתכתב עם האופי האורבני של המקום, יצירת תמהיל עסקים בוטיקי, והבנת הצרכים והאופי הייחודי של התושבות והתושבים, הביא להפיכתם של המתחמים הישנים והנטושים, למוקדי בילוי שוקקי חיים עם דגש על אוכל טוב, אלכוהול משובח ומוסיקה מגוונת המשלימה את האוירה ומשווה למקום את האופי הכל כך מיוחד שלו.
מתחם "חצר השוק נתניה" מורכב משני אזורים: בר הקופסה – הבר השכונתי החדש בלב השוק (הנקרא על שם אצטדיון המיתולוגי של נתניה שהיה בהמשך הרחוב) הבנוי מ-7 באסטות שחוברו למתחם אחד, בר יין וקוקטיילים ומטבח כשר עם אווירה תוססת כמו בשווקים ברחבי העולם.
וה"טריבונה" - מקום בילוי ואירועים בחלקה העליון של "חצר השוק", חצר טראק קלאב עם אמנות רחוב, במה להופעות ואופציות לאירועים פרטיים. הטריבונה מחולקת לשני אזורי ישיבה מוגדרים עם תפריטים שונים וכשרים: הטריבונה הדרומית מגישה תפריט שף חלבי והטריבונה הצפונית מגישה תפריט שף בשרי.
המנות גדולות ומפנקות, מושלמות לנשנוש משותף, מסוג המנות שמייד בוחנים מה יש בהן, כדי שנוכל לשחזר את אותה מנה בבית, עם הקריצה המיוחדת שנתנו לה כאן. המשותף לכולן - טריות, טריות ועוד פעם טריות: פרעצל חם (שמנת הדרים, איולי טבסקו, עגבניות מגורדות וזעתר) 22 שקלים, צלחת גבינות (קממבר, גאודה שום בזיליקום, מנצ'גו, פטה זעתר ופרי העונה לצד ריבה בייתית) 65 שקלים, סלט פנצ'לה (שרי צבעוני, מוצרלה באפלו, קרמבל זיתים, בזיליקום, רוקט, בלסמי ולחם אבוד) 54 שקלים, צ'יפס הבית (בולגרית וגרידת ליים) 34 שקלים, עראיס דג (טחינה ירוקה, צ'ירשי, ירקות שוק) 66 שקלים ועוד. המחירים נוחים גם הם, והחוויה משתלמת.
האיש שמאחורי החצר
יצחקי הוא מהדמויות הבולטות בעולם הקולינריה והמסעדנות הישראלי, וחתום על הקמתם של למעלה מ-250 מסעדות ומתחמי בילוי וקולינריה מהנחשבים בארץ. תחת ידו, כמנהל פרויקטים בין השנים 2004 ל-2014, הוקמו קפה נואר המיתולוגי וקפה סבסטיאן והקומה הרביעית, רשת ג'ירף של רימון בן יקיר, טאיזו של השף יובל בן נריה, יפו תל אביב של חיים כהן, רשת מוזס, קפה איטליה, טוני ווספה של האחים ירזין, רשת לנדוור, מבשלת הבירה גימס, ורבים וטובים אחרים.
בשנת 2008 קיבל את הזכיינות הראשונה של קפה לנדוור, וחבר לאפי ישראלי, הבעלים של "צבעים בקפה" ויחד הם הפכו בית פרטי ישן, בלב ליבה של הוד השרון, למתחם הבילוי הראשון בעיר, מתחם המושבה. המתחם כלל שלושה בתי אוכל – קפה לנדוור, הסושיה וגלידה וניליה אשר פעלו עד שנת 2024 ונסגרו בעקבות המלחמה.
היום, 10 שנים לאחר פתיחת החצר הראשונה, נראה כי החזון הפך למציאות חיה ובועטת, המבנים הישנים והנטושים הפכו למתחמי בילוי שוקקי חיים המשלבים ישן וחדש, תרבות, קהילה וקולינריה, ומהווים מוקד משיכה לתושבות ולתושבים. טביעת ידו של יצחקי ניכרת באופן מובהק בכל מתחמי הבילוי של חצר השוק. והיד עוד נטויה.
שעות פעילות "חצר השוק" נתניה"
ימי רביעי וחמישי בערב פתוח לקהל הרחב.
ימי שישי בצהריים – קבלת שבת, עד שעה לפני כניסת שבת, פתוח לקהל הרחב.
מוצ"ש – כשעה לאחר צאת השבת, פתוח לקהל הרחב.
בימים א'-ג' המקום הופך לחלל אירועים המגיש אוכל ובר שתייה מגוונים וכשרים.