בעקבות הפסקת האש הזמנית עם לבנון, חברות תעופה בינלאומיות מתחילות בהדרגה לחדש את טיסותיהן לישראל. התהליך מתרחש בטפטוף, כאשר כל חברה מקבלת החלטות בהתאם להערכות המצב שלה.

כבר ב-18.12 חזרה לישראל Air Europa עם 5 טיסות שבועיות בקו תל אביב-מדריד. אחריה הגיעו "וויז אייר" ולוט הפולנית.

היום (26.12) תנחת בישראל הטיסה הראשונה של בולגריה אייר מזה כמה חודשים. בהמשך צפויה לשוב אלינו ואייר סיישל עם טיסה ראשונה מהארץ ב-8 בינואר.

Wizz Air (צילום: יח''צ)
Wizz Air (צילום: יח''צ)

חברות זרות שכבר טסות באופן סדיר:

איתיחאד, פליי דובאי, בלו בירד, TUS, אג'יאן, סמרטווינגס, טארום, סייפרוס איירווייז, היינאן, אתיופיאן איירליינס ואזרבייג'ן איירליינס, וויז אייר, לוט ואייר אירופה. 

האם ההימור של נתב״ג ישתלם? מגייסים עובדים למרות אי הוודאות
22 מיליון שקלים יושקעו באחד המקומות הקדושים לעם ישראל

נכון להיום לא טסות לישראל 

יש עוד עשרות חברות שטרם חידשו את הקווים לישראל, ובינתיים לא מדברות על תאריך מתוכנן, בהן:

החברות האמריקאיות: אמריקן איירליינס, דלתא, יונייטד
החברות האירופאיות: לופטהנזה, אוסטריאן איירליינס, אייר פראנס, ריינאייר, איזי ג'ט, בריטיש איירווייז, וירג'ין אטלנטיק, ITA, KLM, איבריה אקספרס, ויולינג.
חברות מאסיה והמזרח הרחוק: אייר אינדיה, קתאי פסיפיק
חברות נוספות: אמירייטס, אייר קנדה

מטוס של חברת אייר אינדיה (צילום: רויטרס)
מטוס של חברת אייר אינדיה (צילום: רויטרס)

המגמה מראה על חזרה הדרגתית של חברות התעופה, כאשר חברות מאזור הים התיכון והמזרח התיכון מובילות את המגמה. עם זאת, חברות התעופה הגדולות מצפון אמריקה ומערב אירופה עדיין נוקטות בגישה זהירה ומחכות להתפתחויות נוספות בטרם יחדשו את טיסותיהן לישראל.

נכון להיום (חמישי) יעברו בנמל התעופה בן גוריון כ-47,900 נוסעים ב-302 טיסות בינלאומיות נכנסות ויוצאות. בסך הכל יצאו היום כ-25,200 נוסעים בטיסות בינלאומיות, ויכנסו לישראל 22,700 נוסעים.