בהובלת משרד התיירות, מועדון יקבי הנגב ואזור היין "יהודה" קיבלו אתמול (ראשון) הכרה בינלאומית יוקרתית. שר התיירות, חיים כץ, העניק בלשכתו יחד עם עמנואלה פאנקה, נשיאת פדרציית Iter Vitis, את פרס הארגון לדרכי היין והמורשת של מועצת אירופה. הפרסים הוענקו במקור בטקסים רשמיים בחו"ל באוקטובר 2023, אך בשל המלחמה התקיים הטקס הרשמי הבוקר בישראל.
אזור היין "יהודה", המשתרע בין ירושלים לתל אביב, הוא אזור היין הרשמי הראשון והיחיד שהוכר בישראל כ"אפלסיון" בשנת 2020. באזור פועלים כ-40 יקבים המייצרים קרוב ל-26 מיליון בקבוקי יין בשנה - למעלה ממחצית ייצור היין בישראל. היינות מתאפיינים באיכות יוצאת דופן הודות לטרואר הייחודי של האזור, המושפע מתנאי האקלים, סוגי הקרקע והתנאים הגיאוגרפיים המיוחדים להרי יהודה ומורדותיהם.
במקביל, מועדון יקבי הנגב, שהוקם ב-2020 על ידי קרן מיראז' ישראל, מוביל מהפכה של ממש באזור. המועדון, המאגד כיום 51 יקבים, מהווה חלק מתכנית האגרותוריזם לפיתוח הנגב כיעד תיירות יין בינלאומי. במדבר הנגב, המשתרע על פני 60% משטח המדינה, פועלים 22 יקבים ו-35 כרמים המייצרים יינות ייחודיים בזכות תנאי האקלים המאתגרים. היינות מצטיינים בטעמים קלילים ומינרליים, המתאימים הן לשתייה צעירה והן להתיישנות.
"המשרד מקדם את נושא תיירות היין ופעל להכרה בינלאומית ביקבי מטה יהודה ורמת הנגב," אמר שר התיירות, חיים כץ. "דרכי היין מהווים חוויה ייחודית המספרת את סיפורם של חבלי ארץ עשירים בטעמים ומסורת. תיירות היין מהווה גשר בין תרבות, היסטוריה, קיימות וחדשנות ומושכת מבקרים וקהלים בעלי השפעה מכל העולם, המחפשים לגלות את קסם היין העברי בעל היסטוריה של מעל 3000 שנה."
ראש המועצה האזורית מטה יהודה, אבישי כהן, הדגיש את משמעות הזכייה: "הפרס היוקרתי הזה הוא עדות לעשייה הענפה והמחויבות שלנו לקידום חבל היין של מטה יהודה בזירה הבינלאומית. אנו גאים להציג את מורשת היין הייחודית שלנו, המשקפת את השילוב המופלא בין היסטוריה, חדשנות ותיירות מקומית."
ניקול הוד סטרו, מנכ"לית קרן מיראז' ישראל, סיכמה: "הזכייה מציבה את יקבי הנגב בחזית החדשנות והמורשת העולמית בתחום היין. תיירות היין היא הרבה יותר משתיית יין – היא חוויה שמחברת בין טבע, היסטוריה, תרבות ומורשת ומציבה את הנגב כיעד תיירותי עולמי."