המאבק על כניסת תיירים ישראלים למלדיביים ממשיך להסעיר את המדינה האיית. שישה חודשים לאחר שנשיא מלדיביים, מוחמד מויזו, הצהיר על כוונתו "להטיל איסור על דרכונים ישראליים", נרתעת הממשלה ומפלגת השלטון מיישום ההחלטה.
לאחר תקופת התלבטות ממושכת מאז הצהרת הנשיא, מעדיפים כעת חברי הפרלמנט ממפלגת השלטון איסור ממוקד על מנהיגים ישראלים בלבד. איגודי התיירות במדינה מזהירים מפני איסור גורף על כניסת אזרחים ישראלים, כך על פי אתר diplomat.
ההכרזה הממשלתית על האיסור פורסמה ב-2 ביוני. משרד הנשיא הודיע אז כי "החלטת הקבינט כוללת תיקון חוקים נדרשים למניעת כניסת תיירים עם דרכונים ישראליים למלדיביים".
ההחלטה עוררה הדים ברחבי העולם, ויצרה רושם מוטעה שהאיסור כבר הוטל. המהלך הדרמטי זכה לשבחים בחלק מהמקומות, אך גם לביקורת קשה והאשמות בגזענות. חבר קונגרס אמריקאי אף קידם חקיקה לקיצוץ הסיוע האמריקאי למלדיביים.
הפרלמנט המלדיבי אמנם קידם תיקונים לחוק ההגירה שיאסרו כניסת מחזיקי דרכון ישראלי, כולל ישראלים בעלי אזרחות כפולה. אולם ממשל מויזו נסוג כמעט מיד, מהסס לגבי "איסור גורף" שיחול על כל האזרחים הישראלים.
פחות מ-500 תיירים ישראלים ביקרו במלדיביים מאז, על פי נתוני ההגירה נכון לאוקטובר. למרות שתיירים ישראלים - בעיקר גולשים - החלו להגיע למלדיביים לאחר שאיסור קודם הוסר בתחילת שנות ה-90, ישראל עדיין אינה נחשבת שוק תיירות משמעותי למדינה. תיירים ישראלים היוו רק 0.58 אחוז מהמבקרים בשנה שעברה. כ-10,966 ישראלים ביקרו במלדיביים ב-2023, ירידה משיא של 15,748 תיירים ב-2022.
איגוד המלונות והפנסיונים הלאומי הזהיר כי איסור גורף עלול לפגוע קשות בתעשיית התיירות, ורמז שסוכנויות בינלאומיות בבעלות יהודית עשויות לנקוט בפעולות תגמול נגד המלדיביים. גם איגוד סוכני הנסיעות ומפעילי התיירות של מלדיביים (MATATO) תמך במיקוד האיסור בפקידי ממשל ישראלים ספציפיים. שר האוצר מוסא זמיר אף קשר בין הורדת דירוג האשראי של מלדיביים להצעת האיסור, אם כי לא פירט.