אחרי שיקום אינטנסיבי, "שביל הזהב’" בחורבת אבו חוף ביער להב, בניהול קק"ל, נפתח מחדש למבקרים. הפרויקט כלל את שיפוץ ותיחום השביל, ניקיון יסודי, סימון מחודש ושימור מוקפד של אתרים היסטוריים. המיזם בוצע בשיתוף רשות העתיקות ועובדי גוש להב בנגב הצפוני, וכלל גם סיוע של סיירת היער של מכינת "עמי־חי".
שמו של השביל קשור לאגדה על מטמון זהב של גובה מיסים עות'מאני, אך הוא מיוחס גם לפריחת החלמוניות הצהובות שמכסה את המדרונות בסתיו וצובעת אותם בגוון זהוב. המסלול מתאים לכל המשפחה, עם רמת קושי קלה במיוחד. אומנם ניתן לטייל בו בכל עונות השנה, אך הסתיו מומלץ במיוחד בשל פריחת החלמוניות.
לדבר אור שלו, מנהל אזור נגב צפוני בקק"ל: "מדובר במיזם המשלב ערכים היסטוריים, טבעיים וחינוכיים, ומאפשר לציבור להכיר את המורשת של המקום תוך כדי חוויה ייחודית בטבע. שיקום השביל הוא עדות לחשיבות של שיתוף פעולה בקידום ערכי טבע ומורשת. בזכות ההשקעה של כולם, הצלחנו להעניק לציבור שביל מטופח המספר את סיפור המקום, תוך שמירה על ההיסטוריה והטבע המקומיים".
השביל, מסלול מעגלי שאורכו כ־0.5 ק”מ, מתאים לכל המשפחה ומוביל בין שרידים מהתקופה הביזנטית, ששוחזרו בקפידה על ידי רשות העתיקות, כגון מערת מגורים טבעית ומתקנים חקלאיים כמו גת עתיקה לייצור יין וקולומבריום ששימש לגידול יונים, הן כמקור מזון והן לצרכים פולחניים.