לאחר חודשים רבים שבהם עסקי התיירות הגליליים כמעט לא התפרנסו, סוף־סוף רואים שההזמנות והמטיילים מתחילים לחזור לצפון. ועד כמה שהחיבוק לתושבי הצפון ולעסקים הקטנים שבקושי שרדו את התקופה הוא חשוב, מרבית המקומות שהיינו אצלם רוצים פשוט לעבוד ולארח, ואומרים את אותו הדבר - תגיעו ליהנות ולבלות, אל תראו בזה רק אקט של סולידריות.
כמה קסם יש בקמ"ה
התחלנו את היום בקיבוץ הרדוף. אצל הרבה אנשים המחשבה הראשונה שעולה לראש כשהם שומעים את המילה "הרדוף" היא מותג שהם פוגשים בחנויות הטבע, אבל הקיבוץ הגלילי היפהפה היה שם עוד קודם, וכבר אין קשר בין הקיבוץ עצמו למותג. בלב הקיבוץ תוכלו למצוא את קפה קמ"ה (קהילה מרפאת בהרדוף), מקום קסום אמיתי, עם קפה טוב ושלל מאפים וכריכים טריים, הכל מוכן במקום, בעבודת יד, ומבוסס על חומרי גלם טריים וטבעיים, שחלקם גדלים בגינת הירק האורגנית.
בית הקפה מהווה חלק ממערך סדנאות תעסוקתי של חברי בית אלישע - מבוגרים עם צרכים מיוחדים, וזה מה שבאמת מייחד אותו. החברים הם חלק משמעותי בתפעול בית קפה, כל אחד על פי יכולותיו, ועל מדפי בית הקפה תוכלו למצוא גם מוצרים למכירה משלל תוצרי סדנאות נוספות של המקום - אריגה, נייר וקרמיקה - הכל מעשה ידיהם.
תצאו מכאן בהרגשה טובה מכמה כיוונים - גם עסק גלילי שהיה זקוק למבקרים, גם תמיכה בקהילה וגם פשוט בית קפה מוצלח.
שעות פתיחה: ראשון עד חמישי, 8:00־15:00. שישי 8:00־13:00.
לפרטים: 072-3971199
הנוף של רום
עם בטן מלאה טיפסנו (ברכב כמובן) על הר כמון, בדרכנו אל חוות רום והנוף עוצר הנשימה שלה. המקום הזה קיים כבר כמעט 40 שנה, אבל מאז הימים שבהם עמית רום טיפס לכאן עם 50 עיזים להקים את החווה ועד היום, השתנו כמה דברים.
העיזים עדיין כאן - או יותר נכון הצאצאים של אותן עיזים - מסתובבות שמחות וחופשיות. בנוסף תוכלו למצוא כאן מתחם גלמפינג עם 19 יחידות ומתחם ספא חדש שהושלם בתקופת המלחמה בשם פלואו ספא, עם מגוון עיסויים, סאונה ואפילו אבטיית קרח, לאוהבי הדבר.
אם אתם רעבים, תוכלו לרכוש גם מגבינות העיזים המצוינות של החווה, או לשבת במסעדת חוות רום - מהמשק לצלחת, בהובלת השף רונן וולדמן. מדובר במסעדה חדשה המשלבת בתפריט שלה גבינות מהחווה וירקות מהגינה האורגנית שמגדלים כאן.
בחווה פועל גם מרכז שיקום ייחודי המספק תעסוקה ושיקום למתמודדי נפש וחיילים הלומי קרב, בשיתוף משרד הבריאות ומשרד הביטחון. המשתקמים עובדים בענפי החווה השונים, מתפתחים ולומדים תוך השתלבות בקהילה ובטבע.
לפרטים נוספים בטלפון: 072-3971468
אירוח בדואי באל עין
כמה דקות נסיעה קצרה הביאו אותנו אל הכפר כמאנה, שם נמצא אוהל אל עין של בני הזוג עיד ואח'לאס סועאד. עיד היה מדריך ארצי למורשת הבדואית במשרד החינוך, שהחליט לקראת יציאתו לפנסיה להגשים חלום ולפתוח מתחם אירוח שבו יוכל לשלב את הרצאותיו על המורשת הבדואית. אח'לאס, אשתו שעד אז ניהלה משפחתון, חברה אליו ויחד הקימו את אוהל אל עין, שמציע ארוחות בדואיות עשירות וטעימות, ומתוך רצון לקרב לבבות ולפנות לכמה שיותר אנשים, לבני הזוג היה חשוב לקבל תעודת כשרות, שאכן קיבלו.
החוויה במתחם כוללת טקס קפה בדואי וכיבוד מסורתי, ולצידם סיפורים על המורשת הבדואית ועל החיים המשותפים של הקהילה הבדואית והיהודית על הר כמון.
הארוחה במתחם כוללת המון סלטים מסוגים שונים, לפי מה שמלקטים באותה עונה, וכן עלי גפן, כרוב וקישואים ממולאים, מנת מנסף בשרית מסורתית, ועוד תבשילים ומאפים. מסיימים כמובן עם עוד כוס קפה או תה מתוק ומתוקים מופלאים ונימוחים ביותר. יש גם אפשרות לעשות סיור בכפר ובסביבתו עם עיד, וגם להישאר ללון במתחם.
הכל בתיאום מראש: 072-3941094
שותים בירה בסלון
אנחנו כבר מתקרבים לשעות אחר הצהריים, וזה זמן טוב לכוס בירה או שתיים. אז אנחנו מגיעים לסלון מלכה בתפן. בחודשים האחרונים, אף שהייצור נמשך כל הזמן, המקום היה סגור למבקרים, ונפתח שוב לאחרונה לאחר שנחתם הסכם הפסקת האש.
מדי יום חמישי, החל מהשעה 18:00, אפשר להגיע להתארח כאן ולנסות את סוגי הבירה השונים של מלכה במחירים משתלמים - בטח אם תגיעו בזמן להאפי אוור שמתקיימת עד שעה 20:00. לצד הבירה יחכה תפריט פיצות מיוחד.
את הבירה שותים כאן מול נוף מתחם הייצור של הבירה, שהתחיל לפני כמעט 20 שנה עם מכל אחד, שאז הייתה תחושה שהוא גדול והיום הוא הקטן ביותר מבין המכלים העצומים.
את האהבה האמיתית לבירה אפשר לראות אצל כל מי שעובד כאן, וזה בהחלט מורגש.
כמו עסקים רבים אחרים באזור הגליל, גם כאן מתקשים כעת במציאת עובדים. אז אולי זו הזדמנות טובה לשינוי קריירה.
המקום פתוח בימי חמישי בשעות 18:00־24:00, כשההאפי אוור מתקיימת בשעות 18:00־20:00. ניתן לערוך סיור מודרך לקבוצות במבשלה בתיאום מראש.
לפרטים נוספים: 072-3971214
מידע בעכו
קשה להתייחס לגליל המערבי בלי להזכיר את אחת הערים המרכזיות בו - עכו. עוד לפני ההסלמה הגדולה של חודש ספטמבר התקשו בעכו למשוך אל העיר מבקרים, ואף היו עסקי תיירות שלא צלחו את החודשים הריקים וסגרו לצמיתות.
עסקים שכן הצליחו להישאר פתוחים, בעכו ובכלל ברחבי הגליל, מספרים שעשו זאת בזכות התמיכה העצומה של עמותת תיירות זמן גליל מערבי וארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארצות הברית, שלא הסתפקו בתרומת כסף, אלא גם רכשו מוצרים מעסקי התיירות ותרמו אותם לחיילים ולמפונים. הם אפילו הגדילו לעשות ובשיא המלחמה הגיעו לביקור בישראל - וארזו בעצמם את החבילות לחיילים.
מרכז המידע של עמותת זמן גליל מערבי בעכו העתיקה נפתח גם הוא מחדש עם הפסקת האש. מעבר להמון מידע שימושי, אפשר למצוא במקום - הנמצא בבניין מרהיב לשימור - שלל מוצרים לרכישה של יצרנים גליליים ותערוכה מרהיבה של חרש הברזל וליד חורי מהכפר הנוצרי פסוטה.
הכניסה למרכז ולתערוכה היא ללא תשלום.
שעות הפעילות: ראשון־חמישי 10:00־15:00, שישי וערבי חג 09:00־14:00, שבת וחגים 10:00־16:00.
לפרטים: 072-3941110