כשאנחנו במרחק שנות אור מחגיגות הכריסמס ומהסקרנים שנוהרים לערים ולכפרים הנוצריים שבארץ, החלטנו לקפוץ לנצרת ולראות אם נשאר משהו מהקסם שלה גם אחרי שכל אורות חג המולד כבו. גם אם אתם מתעקשים על כך שחופשה בנצרת היא משהו עונתי, כדאי שתדעו שהעיר הצפונית דווקא מלאה בתיירים לכל אורך השנה.

כן, מדובר בעיקר בתיירות חוץ, אך אין ספק שזה הקסם שלה עבור הרבה מטיילים שרוצים לתהות על קנקנה ולא רק בדצמבר. ויותר מזה, בשנים האחרונות היא הפכה ליעד פופולרי לזוגות שרוצים לברוח ל־24 שעות במחירים הגיוניים יחסית, מאחר שיש בה סצינה קולינרית מתפתחת והיא נמצאת במיקום מושלם לכל מיני טיולי כוכב בגליל ובעמק יזרעאל.

אומרים שאף אחד לא יודע לפנק יותר מאנשי הגליל, וכדי לבחון זאת התנחלנו ב"רמדה אוליבייה״, מלון בוטיק נצרתי שהבין את היתרון העיקרי של חופשה בגליל - ושם דגש על חוויה קולינרית אותנטית. בשל המיקום שלו - מצד אחד מוקף בנופי הגליל ומצד שני מרוחק דקות ספורות מכל האקשן, העיר העתיקה, הכנסיות היפהפיות שלה והשווקים - מצליח המלון לתת למטיילים חוויה צפונית אמיתית.

ב"רמדה אוליבייה" יש 200 חדרים, מתוכם חמש סוויטות מפנקות שמתאימות מאוד למשפחות. כל החדרים מרווחים ומעוצבים באופן נקי אך עם אלמנטים אוריינטליים קלים ומרפסת אל הנוף. במלון יש גם בריכת שחייה וג'קוזי מקורים ומחוממים כל השנה. אומנם זה קצת מבאס שאי אפשר לעבוד על השיזוף, אבל עדיף מלון עם בריכה מקורה מאשר בלי בריכה. בכל מקרה, עדיין צפויים אצלנו עוד כמה ימים קרירים, אז תתנחמו בכך שאפשר לבלות אותם בבריכה מחוממת ומוגנת מהרוחות הצפוניות.

מאפים בארוחת הבוקר במלון רמדה אוליבייה (צילום: מיטל שרעבי)
מאפים בארוחת הבוקר במלון רמדה אוליבייה (צילום: מיטל שרעבי)

בסמוך לבריכה נמצא ספא ג'סמין, מתחם הכולל מספר חדרי טיפולים, סאונה, ג'קוזי וחדר צ'יל. בספא הם מציעים מגוון טיפולים, בהם עיסוי שוודי קלאסי ועיסוי מרבד הקסמים (עיסוי בשמן חם). קשה לומר שזה המלון הכי יוקרתי שהיינו בו, אך המטפלים שלהם נהדרים, מקצועיים ואדיבים. בקרוב, הם מבטיחים, ייפתח במקום גם מתחם חמאם אותנטי, שגם בו יוצעו טיפולים שונים.

כפי שכבר ציינתי, המלון שם דגש על חופשה קולינרית, ומלבד חדר אוכל קלאסי, יש בו בר ומסעדה חדשה. חדר האוכל הכללי, שנקרא "זעפרן", מציע כל מה שחלמתם עליו בכל הנוגע לחוויית הארוחה במלון, ועוד. בעיניי, הוא מגיש את אחת מארוחות הבוקר הכי טובות באזור, שכוללת מאפים בסגנון ערבי כמו סמבוסק וקטאייף, חומוס עם פול, ולצדם כל הדברים הצפויים כמו עמדת הכנה לחביתות, בר סלטים, גבינות ועוד. זה גם המקום להתפנק בו בקפה ערבי מהביל.

אחת מההפתעות (והמקום שהכי כבש אותי במלון) הוא ה"סולטנה בר", שנמצא ב"רוף טופ". מהבר יש נוף משגע על העיר, וכבר כשנכנסים אליו מרגישים את האווירה הכיפית שלו. בבר תמצאו הכל, מקוקטיילים צבעוניים שנראה שהגיעו היישר משנות ה־90 ועד קוקטיילים קלאסיים יותר, תפריט יינות מגוון ובירות. כדי לאזן את רמת האלכוהול הם מציעים מנות בר קלאסיות. את האווירה במקום משלימה מוזיקה נעימה שמתנגנת ברקע, ובערבים יש מדי פעם הופעות של רקדנית בטן עם הלבוש המסורתי וכל המניירות.

וכדי שלא תרגישו שמזניחים אתכם, מדי פעם אף עורכים בבר סדנאות כנאפה מגניבות, שבהן תוכלו לטעום כנאפה מעשה ידיכם. בקיצור, אחלה פתרון לבילוי לילי אם לא בא לכם להתרחק מהחדר.

במקביל, בימים אלה נפתחה מחדש מסעדת "לוקנדה", מסעדה גלילית ערבית של השף רמי אבו ליל. המסעדה, שנמצאת בשטח המלון, נפתחה מחדש אחרי שיפוץ שכלל הוספת בר מרכזי שהופך ללב של המקום. התפריט של "לוקנדה" מציע מנות מהמטבח הערבי עם טוויסט עדכני, שאת המרכיבים שלהן קונה השף בכל בוקר בשוק של נצרת. בניסיון לשמור על האותנטיות של המנות ומתוך רצון להציג לקהל את הייחודיות שלהן, השף מקפיד להשתמש בעשבי בר כמו עכוב, עולש ושאר ירוקים, שמגיעים לצד דגים ובשר. בין המנות הבולטות בתפריט יש כמה תבשילים שרמי אימץ מהמטבח של אמו, ומנות כמו קובה־נייה, תרד עטוף בקרם קוקוס ועוד.

מכיוון שהשף של "לוקנדה" באמת מוכשר ולא מגביל את עצמו רק למטבח הערבי, בתפריט תמצאו גם טרטר דגי ים, סוכריות קרפצ׳ו בקר וטורטליני במילוי גבינות ברוטב חמאה ומרווה. יש גם סלטים רעננים, כמו סלט טבולה חמצמץ, סלט שוק נצרת עם עוקצנות של עלי זעתר ובמיה צלויה, סלט בורטה ועוד. בגזרת הבשרים יש קבב בתיבול מצוין, גירוס שווארמה, נתחים על האש, וישנן מנות ים מגוונות.

לוקנדה, LOCANDA (צילום: אפיק גבאי)
לוקנדה, LOCANDA (צילום: אפיק גבאי)

אם אתם מרגישים חשק עז לעבוד על הבטן שתפחה במהלך השהות, כדאי לדעת שמדי שבת יוצא סיור חינמי מודרך בנצרת, שעובר בסמטאותיה הצרות של העיר העתיקה ובאתרים נבחרים. ומאחר שהנצרתים אוהבים לפנק, הסיור כולל גם הוא טעימות קטנות כמו קינוח במאפייה, ממתקים מקומיים וכמובן קפה.

אם אתם פחות בעניין של סיור קבוצתי, זאת הזדמנות נפלאה לצאת לטיול עצמאי ברחובות העיר העתיקה בלי יעד - ופשוט לספוג את הווייב של המקום בתקופה הפחות עמוסה של נצרת. הדרך לעיר העתיקה פשוטה מאוד ולא תיקח לכם יותר מ־10 דקות, והיא ברובה במגמת ירידה.

מאחר שהעיר העתיקה משולטת ולא גדולה מדי, תמצאו בקלות את כל האטרקציות המרכזיות. גם אם אתם לא בעניין של אתרים דתיים, כדאי לעצור באחת הכנסיות - כנסיית הבשורה היוונית האורתודוקסית וכנסיית הבשורה הקתולית הן המתוירות ביותר ולא בכדי - יש בהן יצירות אומנות מרשימות ואווירה נעימה.

אם אתם חובבי גלריות, בתוך הסמטאות יש לא מעט סדנאות עבודה של אומנים מקומיים, בתי קפה אינטימיים שבהם יושבים המקומיים וגם כאלה שתשמעו בהם בעיקר אנגלית שבורה של תיירים מכל רחבי העולם. בכל מקרה, אני תמיד חותמת את הסיור עמוסה בשקיות מלאות כל טוב מהשוק, הירקות כאן מגוונים וטריים, והמחירים בכלל לא רעים. בחזור תוכלו לעלות בהליכה למלון, או להרים ידיים ולהבין שזה טיול למיטיבי לכת ותיקחו תחבורה ציבורית.

מחירים בחודש מרץ: זוג באמצע שבוע, כ־700 שקלים כולל ארוחת בוקר, או 1,030 שקלים חצי פנסיון. מחירים לפסח (למי שאינו שומר כשרות): 2 לילות לזוג בפסח 5־7 באפריל - 3,123 שקלים, חצי פנסיון. דרך הציונות 29, נצרת.