יו"ר ארגון המורים, רן ארז, התראיין הבוקר (שני) בתכניתם של אודי סגל וענת דוידוב ב-103FM והתייחס בדבריו להחלטה להשהות את השביתה בתיכונים.
"היינו צריכים לעשות עוד שביתה כדי לסיים בצהריים?", התייחס לביקורת באשר לעיתוי ההודעה על השהיית השביתה, "אנחנו מנהלים מאבק מול משרד האוצר והחינוך, ויש לנו שיקול דעת מתי להפסיק את השביתה ולגרום לכך שתלמידים יוכלו לחזור לבית הספר. בכל מאבק יש עליות ומורדות, יש תמרון, לא תמיד שובתים עד שמקבלים, צריך לדעת מתי לעצור, מתי לשנות הילוך, לא פשוט לנהל מאבק כזה כשיש לך ממול משרד אוצר שלא רוצה לשלם שום דבר ממה שאנחנו צריכים, ועוד אומרים לך שבתקציב 2025 יקפיאו את השכר".
ארגון המורים עצר את השביתה; הנהגות ההורים והנוער לתלמידים: "אל תגיעו"
עמותת אלו"ט: "להחריג מהשביתה תלמידים עם מוגבלויות"
ארז ציין: "לא השגנו שום דבר, הגענו למסקנה ששר האוצר הוא גם אמר את זה והתנהג בצורה כזאת, שהמורים ימשיכו לשבות כמה שאפשר עד שישברו את הידיים והרגליים ויפרקו את ארגון המורים. הוא החליט שהוא לא נותן שום דבר. אם היינו ממשיכים את השביתה, היינו נכנסים סתם עם הראש בקיר".
עוד הוסיף: "אתם אומרים התקפלת, יש דברים שאתה לא יכול לספר, מה היו שיקולי הדעת. לא פשוט לקבל החלטות לא פופולריות אך בסופו של דבר צריך לקבל החלטה. זה למען המורים, התלמידים, וכדי לא לגרום נזק גדול למורים, שזה מה שמשרד האוצר תכנן. לעת עתה לא השגנו, ויכול להיות שלא לעולם חוסן".
"בינואר סמוטריץ' אמור להתחלף, לא בטוח שהממשלה תשרוד הרבה זמן כי הם צריכים להעביר תקציב. כאשר מזנבים בנו כל מיני ארגוני מקלדת שמנסים לפורר את השביתה, כשיש מורים שקשה להם ללא שכר, עשינו חשבון שעדיף לעצור ולא להיות חסרי אחריות, ובמצב שהמדינה נמצאת עדיף לעצור את השביתה לעת עתה. לא הפסקנו את המאבק, אנחנו רק משנים צורה", הדגיש.
"החרגנו את עוטף עזה, את היישובים בצפון ואת החינוך המיוחד", ביקש ארז להוסיף בסיום דבריו, "תושבי קריית שמונה ושלומי לא שם, אלא בתל אביב. חוזים אישיים לא יהיו, בשום פנים ואופן לא. הממשלה לא תשלם".
במקביל, בשיחה עם מעריב אמרה רוני קמאי, יו״ר מועצת התלמידים והנוער הארצית, כי "זה פשוט מצב אבסורדי. לא רק שלא נחתם הסכם שכר חדש, שני הצדדים פותחים שנת לימודים חדשה עם עיצומים, ודורשים מאיתנו לגשת לבגרויות בלי הכנה, בלי לדעת אם אנחנו זכאים לבגרות - ופשוט ללמוד בלי חינוך".
"העיצומים שהמורים מפעילים לא מזיזים יותר מדי", הצהירה קמאי, "זה פשוט פלסטר שלא יחזיק. בעוד שזה לא מעניין אף אחד שהם דנים מולו על השכר, תלמידים רבים שסיימו בשנה שעברה יוצאו מהמערכת ללא זכאות לבגרות ובלי לדעת ציונים. העיצומים מביעים איזושהי מחאה שקטה שהיחידים שנפגעים ממנה כבר שנתיים וחצי הם התלמידים. הנוער כועס ומאוכזב מאוד, וכבר אמרנו שלא נסכים למצב כזה. זה יותר גרוע מלא לפתוח את השנה בכלל ואנחנו לא יכולים לתת לזה יד - ולכן התלמידים לא יגיעו היום לבתי הספר".