גם החינוך ייפגע?שדה דב צפוי להיסגר בעוד כשבועיים, ולצד האיומים על הפגיעה בתיירות בעיר ובתושבים הנזקקים לשירותים רפואיים במרכז, נשמעות גם טענות על כך שסגירתו תפגע במערכת החינוך. פרופ' מיכל בלר, נשיאת מכללת לוינסקי לחינוך, מסבירה ל"מעריב" כי באילת קיים קמפוס של המכללה והיא חוששת שמרצים ומומחים מהמרכז לא ירצו להגיע לעיר.
"ההגעה גם ככה לוקחת הרבה זמן עם העיכובים של הטיסות אבל עכשיו עם הסגירה של שדה דב אנחנו לא יודעים איך נתמודד עם זה - מרצים לא ירצו להגיע לאילת, לא יהיה ניתן לפתוח שיעורי בוקר מוקדמים ושיעורי ערב מאוחרים", היא אומרת.
לדברי פרופ' בלר, פתרון של הוראה מרחוק אינו מתאים והם שוקלים את צעדיהם בימים אלה. "החלופה היא שדה התעופה בן גוריון והמשמעות של זה היא זמן רב בפקקים בהלוך ובחזור, היום יש גמישות המאפשרת לקיים קמפוס אח לקמפוס התל אביבי. הכל יפגע, גם הפיתוח המקצועי וההשתלמויות, שלא לדבר על עלויות. אני מאוד מקווה שמישהו יתעשת וימצא פתרון חלופי הולם".
ד"ר דרורי גניאל, המשנה למנכ"ל וראש מינהל שח"ק בעיריית אילת, מציין כי "בכל שנה יש לנו כ-40 מורים שמשרד החינוך מאפשר להם לימודים מתקדמים במרכז. מדובר רק במורים למקצועות שקבענו יחד עם המשרד כתחומים שאנחנו חייבים שישתלמו בהם וילמדו אותם בגלל המחסור הכרוני שיש באילת. הם טסים כל שבוע ללמוד באוניברסיטאות ובמכללות השונות במרכז, באקדמיה כבר עכשיו מרצים מאיימים שלא יגיעו".