ראש הממשלה בנימין נתניהו והשרים החליטו היום (שני) כי בשלב זה לא ייסגרו "בתי הספר של החופש הגדול". נתניהו קיים דיון על מתווה פעילות מערכת החינוך, עם שר הביטחון בני גנץ, שר החינוך יואב גלנט, שר המדע והטכנולוגיה יזהר שי, ראש המל"ל מאיר בן שבת, מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי, מ"מ מנכ"ל משרד רה"מ, ראש המועצה הלאומית לכלכלה, יו"ר מרכז השלטון המקומי, ר' מועצה אזורית מרחבים וגורמים נוספים.

בסופו של דבר, כאמור, הוחלט כי בשלב זה לא ייסגרו "בתי הספר של החופש הגדול". הערכת מצב נוספת תתקיים ביום בחמישי הקרוב בה ידונו בכל האפשרויות שעל הפרק.

אתמול נפתח שבוע לימודים נוסף בקייטנות ובמסגרות בתי הספר של החופש הגדול ברחבי הארץ, בידיעה כי זה עשוי להיות שבוע הפעילות האחרון שלהם. זאת, בשל העובדה שמוסדות חינוך ניצבים במקום השני ברשימת המקומות שבהם כמות הנדבקים הגבוהה ביותר בישראל בין התאריכים 10־16 ביולי - 210. הכרעה בסוגיה זו אמורה להתקבל השבוע.

קורונה: הלימודים בבתי הספר בישראל מתחדשים בהדרגה (צילום: מרק ישראל סלם)
קורונה: הלימודים בבתי הספר בישראל מתחדשים בהדרגה (צילום: מרק ישראל סלם)

בדיון שנערך אתמול בוועדת הקורונה בכנסת הציג משרד הבריאות את נתוני ההדבקה, שלפיהם 9.5% מהנשאים נדבקו בנגיף בעת שהות במוסד חינוכי. אולם משרד הבריאות לא פילח נתונים החל מפרוץ המגיפה, ומדובר באחוזים מתוך נתונים שנאספו לאחרונה. שר החינוך יואב גלנט מתנגד לסגירת מסגרות הקיץ. גם חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי, הצטרף לדעתו וציין: "אין סיבה לסגור את בית הספר של החופש הגדול לאור שיעורי התחלואה הנמוכים במסגרת הזו".

הורים, גננות ומפעילי מסגרות קיץ תמכו בדבריו של ביבס, ומחו שילד ללא מסגרת מסתובב כשהוא חשוף יותר להדבקה מאשר בקבוצות קטנות וקבועות במסגרות הקיץ. מספר מסגרות של בית הספר של החופש הגדול נסגרו אתמול טרם קבלת החלטת הממשלה, עקב מקרי קורונה מאומתים - בפתח תקווה, אור יהודה וחיפה.