המשבר במערכת החינוך: שיחות המשא ומתן בין המורים למשרד האוצר נמשכות גם היום (שלישי) כאשר נכון לרגע כתיבת שורות אלה עדיין לא ברור האם שנת הלימודים תיפתח - ומתי זה יקרה. רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים, שוחח על המשבר עם ענת דוידוב בתכניתה ב-103FM ונשאל האם ייפתח בכל זאת את הצהרונים בעירו.
"לא בטוח שרצו להגיע להסכם": שאשא ביטון תוקפת את האוצר
בכירה במערכת החינוך: "אני מאמינה שמקצוע ההוראה יכול להיות מקצוע מוביל בחברה הישראלית"
"יכול להרוס את חדר המורים": יפה בן דויד מגיבה לדרישת האוצר
"נפתח אותם ביום השני ללימודים - כלומר ביום ראשון. לפי ההסכם שלנו יש עם מפעילי הצהרונים, הם מחויבים ביום השני של השביתה להפעיל את הפעילות גם בגני הילדים וגם בכיתות א-ג' מהבוקר, וזה מה שנעשה. זה גם מה שעשינו בפעמים קודמות, זו הייתה החלטה שמקובלת על רוב ראשי הרשויות", אמר.
קוניק הוסיף כי הוא מאמין שלא תהיה שביתה, בסופו של דבר: "אני מניח כך, זה מה שמסתמן ואני גם מקווה שלא תהיה. אני ברגשות מעורבים, מצד אחד אני מאוד תומך במאבק של מערכת החינוך ושל המורים, כי אנחנו באמת בגסיסה טוטאלית, עוד מעט לא יהיה בשביל מי להילחם על השכר כי לא יהיו מורים. מצד שני אני קצת מאוכזב, אמרתי לא פעם אחת שאני מוכן גם שתהיה חודש שביתה כי המדינה זקוקה למהפכה - אנחנו במצב חירום, זה לא רק השכר, זה עצם המציאות הזו שאנשים לא רוצים ללכת להוראה".
לשאלה מדוע הוא מניח שאכן יימצא פתרון בסוף, ענה ראש עיריית גבעתיים שלדעתו, הפוליטיקאים וראש הממשלה לא ייקחו סיכון ויעשו הכול כדי שהשביתה לא תתקיים: "כשיש בחירות בעוד חודשיים, אני לא מאמין שיהיה מהלך ארוך של שביתה, אולי יום אחד, גג יומיים. אני מבין שרוב הדברים סוכמו ונשאר רק השכר של הוותיקים. אם אין שביתה אז כבר מיום חמישי יש צהרונים, ואם זה ימשיך נספק פעילות גם בכיתות הגבוהות יותר. אנחנו תומכים בשביתה, אבל אני באופן אישי תומך בשביתה כזו שתסיים אחת ולתמיד לפחות לעשור הקרוב את הנושא".
קוניק ציין כי בכל הנוגע למחסור בכוח אדם במקצוע ההוראה, בגבעתיים "חסרים בבתי הספר היסודיים 20 מתוך 450, בעל-יסודי חסרים 10, והמשבר הוא יותר קשה בנושא של הסייעות, במיוחד הרפואיות, אנחנו בחוסר של 70-80. אם נמשיך בדרך הזו שנה הבאה תראייני אותי וזה יהיה 50, ובעוד חמש שנים לא יהיו בכלל מורים".
לקראת סיום הריאיון הודה ראש העירייה כי בעירו המצב 'עוד יחסית טוב', אבל צריך לחשוב מה קורה במקומות בהם יש קושי לגייס מורים, כעניין שבשגרה. "אנחנו במשבר מאוד חמור, עם כל הכבוד לתחומים אחרים שאני לא מזלזל בהם, חינוך זה הבסיס", ציין, "אם אנחנו לא נטפל במשבר, נעשה שינוי מהפכני. אם הם יקבלו אומץ שם בממשלה, לא חשוב איזו ממשלה, ויבינו שאת הנושאים האלו צריך לנהל ביציבות ומקצועיות לאורך שנים גם אם יש בחירות, ואת זה יכולות לעשות הרשויות המקומיות שממילא מנהלות כמעט את כל מדינת ישראל". עוד הוסיף כי "זה לא משיקולי אגו, אלא משיקולי הצלת המערכת".
סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103FM