בעקבות תחקיר 'עובדה' שחשף בין היתר, לכאורה, את שליחת פעילי הליכוד על מנת להטריד את העדה המרכזית בתיק 1000 הדס קליין, עשרות תלונות הוגשו במשטרה נגד רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו. עורך הדין יהודה שפר, לשעבר המשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית, התייחס הבוקר (שלישי) בשיחה עם ענת דוידוב ואודי סגל ב-103fm לדברים ולשאלה האם פרטי התחקיר יכולים להיחקר על ידי המשטרה.

"אין לי את הקונטקסט המלא של הדברים, צריך לבדוק מה היא בדיוק היא אמרה. אם היא שלחה אנשים להטריד עדים אז היא שותפה לעבירה", אמר בפתח השיחה. "בהקשר רחב יותר אנחנו זוכרים את עדות ניר חפץ שאמר שנתניהו, יאיר ושרה הם יחידה אחת בלתי ניתנת להפרדה. על פי התחקיר, בוריס אפלצ'וק, שרה שולחת אותו להפגין מול הבית של ליאת בן ארי, ונתניהו משריין אותו למקום הארבעים בליכוד. אתמול שמענו את השופט ברעם שואל: 'אדוני לא משוחח עם רעייתו? הכל יוזמה שלה?'".

לדבריו, "יש ערבוב בין נתניהו לבין שרה לבין יאיר שעולה בחומר הראיות, ואני חושב שהוא בהחלט מצדיק חקירה. האם מישהו יחקור את זה? האם יש רוח גבית לחקור עבירות שקשורות למשפט הזה? אני לא בטוח, אני מביט בזה בדאגה".

הוא הזכיר את הגילוי מהתחקיר הקשור בתובעת במשפט נתניהו: "ליאת בן ארי הייתה צריכה לרוץ לבית משפט להוציא צווים למניעת הטרדה שלה, ועכשיו מתברר שמי שעומד מאחורי ההטרדה שלה היא אשתו של הנאשם שנותנת הוראות לאנשים להטריד אותה בביתה. זה מצב לא נורמלי".

ליאת בן ארי (צילום: אבשלום ששוני)
ליאת בן ארי (צילום: אבשלום ששוני)

בתחקיר שורבב שמו של מפכ"ל המשטרה הנוכחי, דני לוי. שפר נשאל האם המשטרה יכולה בכלל לחקור נושאים כאלה, לאור החשש לניגוד עניינים.

"זה דבר שנתון לשיקול דעתה של היועצת", השיב. "למשל כאשר חקרו את 'הממד החמישי', בגלל שהייתה מעורבות של המשטרה, היועץ החליט להטיל את זה על רשות התחרות. אפשר לעשות הצרחות כאלה, כי יש כמה גופי חקירה. אם יש מעורבות באמת של המפכ"ל, כששוטר חשוד ממש, מח"ש חוקרת. בדרך כלל המשטרה חוקרת הטרדות עד, בוודאי".

שפר ציין כי המשטרה יכולה לחקור כל חשד הטרדה: צלצולים בדלת, בטלפון, מעקבים גלויים ונסתרים, צעידה בעקבות אדם. באותו הקשר הוא הזכיר מקרה של הטרדה לכאורה מצד סביבתו של נתניהו: "ראינו את אוריך ועופר גולן שעמדו ליד ביתו של פילבר. אמרו להם שבכפוף לשימוע הם יכולים להיות מועמדים לדין".

בהמשך הודה כי אותו שימוע טרם התקיים: "אני לא יודע להסביר את זה, אני רק יכול להאיץ בחבריי לשעבר בפרקליטות. יש חשיבות עצומה בכלל ובתיק הזה בפרט, לוודא שהאמת תצא לאור. אני זוכר מפרשת אולמרט שהאמת מתגלה בשלבים, לא הכל מתגלה ברגע אחד".

במהלך השיחה עלה שמו של אביחי מנדלבליט, היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, שבתקופת כהונתו הוחלט להגיש את כתב האישום: "מאשימים את מנדלבליט שהחקירה הייתה בלי הסכמת היועץ המשפטי כביכול, זו טענת סרק שחוזרת במשפט על ידי מכונת הרעל שמהדהדת את המסרים. דווקא בנקודה של שרה נתניהו הייתה הנחת הסלב הגדולה ביותר - כאשר המשטרה רצתה לתפוס את הטלפון של שרה כראייה, כי לנתניהו לא היה טלפון, ומנדלבליט לא נתן אישור לתפוס את הטלפון הזה, ואני מצר על כך. אם הטלפון היה נתפס בזמנו, ייתכן שהכל היה אחרת, התמונה המלאה הייתה בפנינו, מה ידע נתניהו ומה לא, ומי הטריד את מי".

אביחי מנדלבליט (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)
אביחי מנדלבליט (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)

"אני מבין שמנדלבליט לא רצה שדברים אישיים ופרטיים ייחשפו, ויש רגישות פה. אם אנחנו רוצים לגלות את האמת, אנחנו רואים את חקירות נתניהו בעדותו: גרסת ההגנה שלו היא: 'שרה עשתה הכל, ואני לא ידעתי'. האם אנחנו מגיעים לחקר האמת? אני יודע שלא הייתה שום רדיפה, למרות שככה זה מצטייר. הייתה פה בלימה וניסיון של מנדלבליט ככל יכולתו להגיע לרגע שלא יהיה כתב אישום, ובסוף הצטברו ראיות שאי אפשר היה להתעלם מהן".

סייע בעריכת הכתבה: אחיעד לוק, 103fm