בעוד שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ עוד מנסה לשכנע את מלך ירדן, עבדאללה השני, ונשיא מצרים א-סיסי לקבל אליהם עזתים במסגרת תכניתו החדשה לשיקום רצועת עזה, הכוללת "לנקות את האיזור", פרטים חדשים נחשפים על האפשרויות אליהן מנסים לשלוח את התושבים.
בפרסום בחדשות 12 נחשף כי האפשרויות העומדות בפני ממשל טראמפ וממשלת נתניהו הן סומלילנד, פונטלנד ומרוקו. המדינות סומלילנד ופונטלד, שתיהן מדינות באפריקה אשר אין להן הכרה בינלאומית, וכדי שיהיו מתמודדות, טראמפ יצטרך להפעיל לחץ נוסף על מנהיגים בעולם. במקביל, מרוקו מודאגת מההכרה בריבונותה על סהרה המערבית. כאמור שלושת המדינות בעלות רוב מוסלמי סוני.
כזכור, הצהרתו של טראמפ בדבר תוכניתו ליישב מחדש את תושבי עזה במדינות אחרות עוררה גל של גינויים ותגובות נוקבות מצד מנהיגים ברחבי העולם. מדינות אירופה, רוסיה וטורקיה דחו על הסף את הרעיון והדגישו את מחויבותן לזכויות הפלסטינים ולפתרון שתי המדינות.
משרד החוץ הצרפתי אף הוביל את הביקורת באומרו כי: "עקירה בכפייה של תושבי עזה תהיה הפרה חמורה של החוק הבינלאומי" והזהיר כי מהלך שכזה "יערער את היציבות באזור ויפגע בשאיפות הלגיטימיות של הפלסטינים".