משפחה שהגיעה לשדה התעופה רק כדי לגלות שהמטוס שלהם כבר המריא שלוש שעות קודם לכן, זכתה לאחרונה לניצחון משפטי, לאחר שבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב קבע כי הקדמת טיסה ללא הודעה מתאימה לנוסעים שקולה לביטול טיסה, וחייב את חברת ישראייר לשלם פיצויים בסך 23,600 שקלים.
המקרה החל כאשר התובעים רכשו חמישה כרטיסי טיסה מישראל לבודפשט וחזור, ונתקלו בשינויים מהותיים בשתי הטיסות. על פי פסק הדין, הטיסה הלוך יועדה לחודש אוגוסט בצהריים, אך בבוקר הטיסה קיבלו התובעים שיחת טלפון בהולה שצוות המטוס ממתין להם. התובעים מיהרו לשדה התעופה, הגיעו בשעה 08:20 לערך, רק כדי לגלות שהטיסה כבר המריאה לאחר שהוקדמה לשעה 07:30 - מבלי שנמסרה להם הודעה על כך. לאחר שחזרו לביתם, נמצאו לתובעים מקומות בטיסה חלופית שהמריאה בשעה 16:00. גם הטיסה חזור, הוקדמה בתשע שעות, אך הפעם נמסרה להם הודעה מספר ימים לפני מועד הטיסה.
השופט ערן גלברד קבע כי אין מחלוקת שהתובעים לא קיבלו הודעה על הקדמת שעת הטיסה מישראל לבודפשט, ולכן "מדובר בטיסה שהוחמצה על ידי התובעים שלא באשמתם, ומבחינתם מדובר בטיסה שבוטלה". השופט הדגיש: "יוזכר, כי התובעים לא קיבלו הודעה על הקדמת שעת הטיסה וכי נקבעה להם טיסה חלופית, אלא הם הוקפצו בשעת בוקר מוקדמת לשדה התעופה כדי לגלות שהחמיצו טיסתם שהוקדמה, ונשלחו לביתם ללא מענה".
בפסק הדין התייחס השופט לטענת ישראייר כי לא מדובר בטיסה שבוטלה אלא בטיסה שהתאחרה, שכן התובעים טסו בסופו של דבר בשעה 16:00. השופט דחה טענה זו וכתב: "טענת ישראייר מתעלמת מהעובדה שהטיסה הוקדמה לשעה 07:30. לא ניתן לקבל עמדה לפיה חברת תעופה לא מודיעה על שינוי מועד טיסה, ולאחר מכן נבנית על מחדלה של אי מתן ההודעה על שינוי מועד הטיסה כדי למנוע פיצוי מנוסע". בנוגע לטיסה חזור, השופט קבע כי הקדמתה בתשע שעות מהווה "טיסה שבוטלה" בהתאם לחוק. טענת ישראייר כי הטיסה הוקדמה בשל אירועי המלחמה נדחתה בהיעדר ביסוס מספק.
בעניין חלוקת האחריות בין הנתבעות, ישראייר טענה כי שלחה הודעת דוא"ל על שינוי הטיסה לחברת איסתא – חברת האם של סטארנקסט. השופט ציין כי לא ניתן הסבר מדוע ההודעה נשלחה לכתובת דוא"ל של איסתא ולא לכתובת הדוא"ל המופיעה בהזמנה, וכתב: "לא מובן מדוע החברה לא שולחת כדרך קבע הודעות על שינויי טיסות למספרי טלפון של נוסעים ככל שאלו ברשותם, ללא קשר לסוכנויות הנסיעות".