המנהיגים הפוליטיים של הרשות הפלסטינית, ובמיוחד הנשיא אבו מאזן ומקורביו, עסוקים בישיבות הכנה מאחורי הקלעים לקראת ישיבות המועצה המרכזית של הרשות הפלסטינית, בניסיון לעצב את תוצאותיה כך שיתאימו לאינטרסים הפוליטיים שלהם, כך דווח בעיתון הלבנוני "אל אחבאר".
הזמנות נשלחו לכ-180 חברי המועצה המרכזית להיפגש ברמאללה ב-23 וב-24 באפריל, לישיבה שצפויה לעמוד בראש סדר היום ותעסוק בהקמת ומינוי לתפקיד סגן יו"ר הארגון. צעד זה משלים שורה של שינויים שיזם לאחרונה מחמוד עבאס.
המועצה המרכזית קיבלה את סמכויות המועצה הלאומית בשנת 2018, על פי החלטה שקיבל עבאס עצמו. עבאס נראה כעת נחוש להמשיך בדרך זו למרות הרחבת פעילות צה"ל ביהודה ושומרון והחרפת הקריסה הכלכלית והפוליטית בשטחים.
נראה שאבו מאזן רואה בהתמדה בדרך זו כקיום ההבטחות שנתן במהלך פסגת החירום של הליגה הערבית בקהיר בתחילת מרץ, בנוגע ליצירת תפקיד סגן הנשיא ופיוס פנימי בארגון הפת"ח והרשות הפלסטינית. הוא מקווה שהדבר ישפר את מעמדו בהכנות "ליום שאחרי" ברצועת עזה ובשטחים ויחייה את ערוצי התמיכה והמימון הערבים והבינלאומיים הקפואים.
כחלק מפעולותיו, עבאס הוציא חנינה כללית לכל המפוטרים מהפת"ח, במיוחד אלה המזוהים עם סיעתו של המנהיג המודח מוחמד דחלאן, שזוכה לתמיכה רחבה של האמירויות והמצריים. נתונים מצביעים על כך שהצעד הזה נועד לפייס את המפלגות הערביות המשמעותיות, מבלי לפגוע במבנה הממשלה שבשליטת עבאס.
עם זאת, מהלכים אלו, בין אם מדובר בפיוס פנימי ובין אם מדובר בארגון מחדש של עמדות במערכת הפוליטית, אינם משקפים דינמיקת רפורמה אמיתית. במקום זאת, הם משקפים את כפייתו של עבאס לפעול בהיעדר אלטרנטיבות העומדות לרשותו, במיוחד לאור הדחייה של ישראל לחזרתו לשלוט ברצועת עזה והיעדר כל תמיכה אמריקאית אמיתית. הדבר גורם לו להסכים יותר לתנאים הערביים והאירופיים בתמורה להבטחת נוכחותו המתמשכת בלב הסצנה הפוליטית.