כתף תומכת לתלמידים: הנהלת רשת גימנסיה בנתה בשיתוף מנהלי בתי הספר תוכנית מסודרת, שבמסגרתה אחת לשבועיים מגיע פסיכולוג לאחד התיכונים הזקוקים לכך. בנוסף, נבנו תוכניות טיפוליות כגון טיפולי פסיכודרמה פרטניים וקבוצתיים, טיפול באומנות וכן ליווי של פסיכותרפיסטית.

לצד כל אלה פותחו ברשת גימנסיה סדנאות שונות בפן הרגשי כגון נגרות טיפולית, תיאטרון טיפולי, טיפול רגשי דרך מוזיקה ועוד, כשאלו ישולבו גם בשנת הלימודים הקרובה בתיכוני הרשת ואף יורחבו. בגימנסיה החליטו גם לשים דגש על ההורים ומאפשרים גם מדריכת הורים לכל הורה שיהיה מעוניין בהנחיה.

מועדון תלמידים בגימנסיה חיפה (צילום: באדיבות רשת תיכוני גימנסיה)
מועדון תלמידים בגימנסיה חיפה (צילום: באדיבות רשת תיכוני גימנסיה)

כמעט 11 חודשים לתוך המלחמה ובני הנוער בישראל חווים עלייה דרמטית במצוקות נפשיות ובצורך בסיוע. המלחמה המתמשכת משפיעה על כל תחומי החיים של הילדים ובני הנוער בישראל. על פי דוח שפורסם לאחרונה במכון מאיירס ג'וינט ברוקדייל, המלחמה העצימה את צורכיהם של בני הנוער והצורך לשים לב להבטחת שלומם הפיזי והרגשי.

ברשת תיכוני גימנסיה, המונה שישה תיכונים במגזר הכללי ושניים במגזר הערבי, הבינו כי התלמידים, כשאר בני הנוער בישראל, חייבים מעטפת רגשית וכך החליטו לאחר ניסוי מוצלח בשנה החולפת, להוביל תוכנית מורחבת למענים נפשיים הן לתלמידים והן להורים. זאת בנוסף ליועצת חינוכית כפי שיש בכל בתי הספר, שמטרתה לזהות את הצרכים של הילדים, להיות אחראית על תוכניות חברתיות ולספק מענה כולל לילדים ולהוריהם.

ברשת תיכוני גימנסיה לומדים עד מאה תלמידים בכל תיכון, אלו הגיעו מבתי הספר הציבוריים הגדולים ומשתלבים בכיתות קטנות של לא יותר מ־25 תלמידים בכיתה, על מנת לשמור על קשר אישי עם כל אחת ואחת בבית הספר. מכאן שאת היוזמה המתבקשת כל כך מאתגר מאוד ליישם בכל בתי הספר בישראל ללא מעורבות של המדינה.

בשיחה עם "מעריב" מסבירה אורית מודן, מנכ"לית רשת תיכוני גימנסיה, כי "כמעט 500 אלף תלמידים לומדים בחטיבות עליונות בישראל והם עברו תקופות של סגרים וקורונה והשנה עברו ועדיין עוברים את מלחמת חרבות ברזל. כמעט בלתי אפשרי להגיע לכל תלמיד ותלמידה שזקוקים לעזרה בבית הספר עם הכוונה וסיוע נפשי, וזה מה שמיוחד אצלנו. מלכתחילה התיכון הוא קטן, מכיל ומותאם אישית לכל תלמיד ותלמידה ולצרכים שלהם. על מנת לאפשר להם מרחב בטוח רגשית הבנו שצריך אנשי מקצוע שיכולים להיות שם עבורם וכך לזהות מי זקוק לאיזה ליווי, המטרה היא שאף ילד לא ייפול בין הכיסאות".