בשבוע שעבר, נשלח מכתב לוועד ראשי האוניברסיטאות בדרישה להכרה במתווה מילואים שמותאם למצב הנוכחי. המכתב נחתם על ידי כל יושבי ראש אגודות הסטודנטים באוניברסיטאות בארץ, פרט לאגודת הסטודנטים של אוניברסיטת חיפה. הימנעות זו עוררה תגובות נזעמות מצד סטודנטים משרתי מילואים באוניברסיטה, שהביעו תסכול כלפי האגודה הקיימת וחשש לגבי מחויבותה לטפל בצרכים הייחודיים שלהם.

כאמור, שנת הלימודים האקדמית תיפתח ביום ראשון, בעוד עשרות אלפי צעירים עדיין משרתים במילואים – חלקם בלבנון או בעזה, ונעים בין סבבי שירות מתמשכים מאז ה-7 באוקטובר בשנה שעברה. ב-13 באוקטובר הוכרז על מתווה חדש לשנת הלימודים תשפ"ה, הכולל הנחיות למרצים לסייע לסטודנטים בהשלמת החומר בעזרת סיכומים, הקלטות, ושעות תגבור נוספות. בנוסף, המתווה כולל דחייה בהגשת מטלות, הפחתת עומס בעבודות ובחינות, ואף מתן הקלות בנקודות זכות עבור שירות המילואים, לצורך הקלת העומס וצמצום משך התואר. אלא שאגודת הסטודנטים החיפאית - נמנעה מלהכליל את הסטודנטים במתווה החדש, ונסמכת על מתווה המילואים של שנה שעברה בלבד. 

אמש, אוראל ואקנין, יו"ר ועד הסטודנטים באוניברסיטה ומוביל המאבק כנגד האגודה המכהנת, חשף לסטודנטים את הימנעות אגודת הסטודנטים החיפאית מלהצטרף לקריאה הברורה להתאמת המתווה. ואקנין, משרת מילואים בעצמו, שיגר מכתב נוסף לוועד ראשי האוניברסיטאות ובו הבהיר כי על אף שהאגודה החיפאית נמנעה מלייצג את הסטודנטים, סטודנטים של אוניברסיטת חיפה מבקשים להצטרף לקריאה של יושבי ראש אגודות הסטודנטים בארץ.

לדבריו של ואקנין: "אנחנו כבר לא מופתעים מהמעשים ומהמחדלים של אגודת הסטודנטים באוניברסיטת חיפה. זה ביזיון שהם לא הצטרפו לקריאה של כל יו״רי האגודות – אבל זה גם לא מפתיע, כי מתחילת השנה הם לא נקפו אצבע למען המילואימניקים. ככה זה כשטובת הסטודנטים היא לא בראש סדר העדיפויות. בקרוב כשיהיו בחירות לאגודה, לאחר שנים שלא היו, אנחנו נחליף את האגודה הביזיונית הזאת ונחזיר את אגודת הסטודנטים - לסטודנטים".

המהלך של אגודת הסטודנטים החיפאית הביא לתסכול רחב בקרב סטודנטים משרתי המילואים באוניברסיטה, שהתאחדו להביע ביקורת פומבית. בסרטון ויראלי שעלה לרשתות החברתיות וצבר אלפי צפיות, לייקים ושיתופים, הסטודנטים הביעו זעם על התנהלות האגודה. תגובה אחת שהפכה לפופולרית במיוחד היא של עמית, שאמר: "מאיפה התעוזה לא לחתום על מכתב כל כך חשוב? ככה מתנהלת אגודה שלא מרגישה חייבת לתת דין וחשבון לקהל שלה. כך זה הולך להשתנות בקרוב". 

מעבר לכך, שי שריקי, סטודנט שנה ג' בלימודי פכ"מ וסרן במילואים בגדס"ר 8211, אשר ביצע למעלה מ-170 ימי מילואים, הביע תסכול דומה: "אני רואה את השירות שחבריי הסטודנטים במוסדות לימוד אחרים מקבלים מאגודת הסטודנטים שלהם ופשוט נדהם, כי אצלנו אנחנו לא קיבלנו כלום מהאגודה. אני שירתי במהלך השנה במילואים, דבר שמן הסתם פגע לי ביכולת הלימודים הרציפה והעלה סוגיות שונות שהייתי צריך לפתור, אבל במקום שתהיה אגודה שתייצג אותי מול האוניברסיטה, הייתי צריך אני בעצמי לשלוח מיילים מהשטח, להתקשר ולנסות לעזור לעצמי. לאחר 150 יום חזרתי לאוניברסיטה, ובמקום שתהיה מעטפת שתקבל אותי מאגודת הסטודנטים - נאלצתי לפנות לכל מרצה בנפרד על מנת לקבל את זכויותיי. בושה שאין לנו אגודה שמייצגת אותנו, אבל אני מקווה שבקרוב כל זה הולך להשתנות".

גם יונתן מקליס, סטודנט שנה ג' להיסטוריה של עם ישראל ומדעי המדינה, מפקד כיתת לוחמי חי"ר בחטיבה 5 גדוד 7020 אשר ביצע למעלה מ-120 ימי מילואים ואף נפצע בלחימה, שיתף את תחושותיו: "חזרתי מלחימה בעזה ולא קיבלתי שום דבר מהאגודה. הם לא פנו אלי ולא דיברו איתי. כל מידע או התאמות להם אני זכאי - השגתי בזכות יוזמות פרטיות שלי ושל חבריי. היחידים שעזרו לי אלו הם המרצים וראשת החוג בזמנם הפנוי. אגודת הסטודנטים לא עשתה למעני כלום!״. 

בתגובה לחשיפת הדברים, רבים מהסטודנטים מקווים כי הבחירות הקרובות יביאו לשינוי באגודת הסטודנטים ולקידום ייצוג אמיתי לצרכים ולזכויות של משרתי המילואים באוניברסיטה.