סקר חדש, שערכה המכללה האקדמית בית ברל בקרב כלל הסטודנטים בישראל לקראת פתיחת שנת הלימודים האקדמית, חושף מציאות מטרידה – רוב הסטודנטים מעידים שמצבם הנפשי הידרדר בשנה החולפת, ורבים חוו הידרדרות בהישגיהם.

בקרב רוב הסטודנטים שמשרתים במילואים המוטיבציה גבוהה או גבוהה מאוד, למרות הקשיים. הסקר נערך על ידי מכון רושינק בקרב מדגם מייצג של ציבור הסטודנטים בישראל, ובקרב מדגם מייצג של הסטודנטים שמשרתים במילואים.  32% מהסטודנטים בישראל מדווחים ששירתו במילואים בשנה החולפת לפחות 20 ימים במצטבר.

רק 36% מהמילואימניקים העידו שהמוסד האקדמי שבו הם לומדים התחשב בהיותם מילואימניקים במידה רבה. 32% דיווחו שהייתה התחשבות חלקית, 14% דיווחו שהייתה התחשבות מועטה ו־3% דיווחו שכלל לא הייתה התחשבות. למרות זאת, 51% מהסטודנטים שמשרתים במילואים מעידים כי המוטיבציה שלהם להמשיך לשרת גם במהלך השנה הבאה נותרה גבוהה או גבוהה מאד. 27% הגדירו את המוטיבציה כ"סבירה", 15% כ"נמוכה", ו־5% כ"נמוכה מאוד".

56% מהסטודנטים העידו כי המוטיבציה שלהם לשרת במילואים לא השתנתה או אף התגברה בשל היותם סטודנטים. לעומת זאת, 39% מהסטודנטים העידו שעצם היותם סטודנטים גרם למוטיבציה שלהם לשרת במילואים להיחלש או להיחלש מאוד. במכללת בית ברל ביקשו לבדוק גם את מצבם המנטלי של כלל הסטודנטים בישראל בצל המלחמה המתמשכת. יותר ממחצית מהסטודנטים בישראל חוו הידרדרות נפשית: 56% מעידים כי מצבם הנפשי הידרדר או הידרדר מאוד בשנה החולפת.

כשליש מהסטודנטים משנה ג' ומעלה מדווחים על הידרדרות בהישגיהם הלימודיים בהשוואה לשנה שלפני 7 באוקטובר. למעלה ממחצית מהסטודנטים מדווחים כי המצב הבטחוני משפיע על התחושה שמלווה בהגעה פיזית לקמפוס: 58% דיווחו על השפעה חלקית או רבה ו־20% דיווחו על השפעה מועטה.