בצל הלחימה הנמשכת וגל האנטישמיות אשר שטף בשנה האחרונה את הקמפוסים והרחובות בארה"ב ואירופה,  צעירים וצעירות יהודים רבים שהחליטו להעתיק את לימודיהם ארצה פתחו השבוע את השנה האקדמית בישראל.  

"ההחלטה לעלות ארצה ולהתחיל חיים חדשים אינה פשוטה כלל" מציין דני פוגל, סגן נשיא המרכז האקדמי לב, אשר בין 5000 הסטודנטים שהחלו בו השבוע את השנה האקדמית  חל גידול משמעותי במספר העולים חדשים. "לסטודנט בגולה יש שלוש אפשרויות - האופציה הראשונה היא להסתיר את זהותו, וזו אפשרות מסוכנת ועצובה. השנייה היא להיות גאה ובעל זהות יהודית בולטת שאומרת 'אני מי שאני', מתוך הבנה שאתה עלול להיות מותקף. האופציה השלישית והאידיאלית, היא לבחור להגיע ללמוד באחד המוסדות האקדמיים בארץ מתוך רצון לחיות וללמוד בסביבה בטוחה ללא חשש תמידי לביטחונם האישי ומתופעות של אפליה ורדיפה על עצם יהדותם" מוסיף פוגל אשר עלה אף הוא לישראל מארה"ב. 

אחת המדינות המרכזיות מהן רואים זינוק משמעותי במספר הסטודנטים העולים, היא ללא ספק צרפת. בנימין טואטי, מנהל התוכניות לעולים במרכז האקדמי לב, אשר משמש בתפקיד כבר עשור, מציין כי השנה כמעט הוכפל מספר הסטודנטים הצרפתיים שהגיעו ללמוד במרכז. "מדובר בגל עלייה ציוני, שמתרחש בעיצומה של המלחמה" מדגיש טואטי, "לסטודנטים שבוחרים לעלות ארצה חשוב להיות ולהרגיש שייכים למדינת ישראל בצל הסכנה שמרחפת מעל המדינה. הם רוצים דווקא עכשיו לבנות את חייהם פה וזה חלק מהחזון הציוני. למרות שהשנה האקדמית כבר נפתחה, אני עדיין מקבל פניות רבות מצעירים שעוד רוצים ללמוד כאן. ההתעניינות היא בהיקף שלא היה כמותו בשנים הקודמות", הוא מוסיף.

אחד מאותם סטודנטים, הוא גבריאל ניזרד, סטודנט למדעי המחשב בתוכנית לדוברי צרפתית במרכז האקדמי לב שעלה ארצה מפריז. "הגעתי להבנה שאין לי וליהודים מה לחפש בצרפת" מציין גבריאל, "האנטישמיות ההולכת ומתגברת לצד הדיווחים בחדשות וסיקור הפעילות האנטי-ישראלית, יצרו תחושה שיהודים לא רצויים בצרפת" הוא מוסיף. גבריאל מציין, כי למרות ניסיונות השכנוע של משפחתו שלא יעלה בזמן מלחמה וימתין לסיומה, הוא הגיע ארצה והחל השבוע את לימודיו האקדמיים. "הערבות ההדדית והסולידריות שהתפרצה כאן בחודשים הראשונים של המלחמה קסמו  לי. סרטון קצר של 10 שניות אליו נחשפתי, של מאות אנשים מתגודדים בתור לתרומת דם עבור הפצועים - חיזק אצלי את התחושה שמקומי בארץ ישראל". 

גבריאל לוקח חלק בתוכנית מיוחדת של המרכז האקדמי לב בשיתוף משרד העלייה והקליטה והשר אופיר סופר, אשר מספקת לסטודנטים מעטפת זכויות הכוללת מעונות ומעטפת חברתית המותאמת לסטודנטים יוצאי מדינות דוברות אנגלית, צרפת ואתיופיה. מתוך ההבנה שהשליטה בשפה העברית הייתה מאז ומתמיד אחד האתגרים המשמעותיים לקליטתם של עולים בכלל וסטודנטים זרים בפרט, משלבת התוכנית לצד לימודים אקדמיים גם לימודי עברית באולפן.