13 חודשים מפרוץ המלחמה – ותלמידי רמת הגולן עדיין חיים במציאות קשה של אזעקות ומתקפות כטב"מים ורקטות בלתי פוסקות. בשבוע שעבר, לראשונה מאז פרוץ המלחמה, יצאו תלמידי שכבת י"א מבית הספר דרכא נופי גולן ל"מסע ישראלי", מסע שהיה להם להפוגה חיונית מהמציאות היומיומית.

במשך שישה ימים עברו התלמידים מסע ברחבי ישראל, ממכתש רמון עד הכותל המערבי, וכל יום הוקדש לנושא אחר: החיבור לעצמם, לקבוצה ולקהילה – וגם לעם ולמדינה.

לצד המפגש עם נופי הארץ, קיימו התלמידים מעגלי שיח שבהם שיתפו במחשבות ובתחושות שלהם. "מעגלי השיח מאפשרים להם לשתף ולעבד את חוויותיהם ורגשותיהם על רקע מציאות החיים המורכבת בישראל", מסבירה ל"מעריב" מנהלת בית הספר הילי מרום, והיא מוסיפה: "התלמידים שלנו הם גיבורים בעל כורחם, שחיים במציאות קשה ומאתגרת כבר למעלה משנה, ומנסים לקיים חיי שגרה לצד האזעקות. מאחר שאנחנו בית ספר אזורי שאליו מגיעים תלמידים מכל רמת הגולן, יש לנו תלמידים שלומדים מרחוק באופן מקוון כבר חודשים ארוכים, ואחרים שמגיעים לבית הספר.

"זוהי התמודדות לא פשוטה, בוודאי עבור בני נוער שמצויים בתקופה המעצבת בחייהם מבחינה לימודית וחברתית. עבורנו זה היה מסע של חוסן, ועבורם זהו מסע של 'נורמליות', מפגש חשוב עם החברים וחזרה לשגרה שכה חסרה להם".

אורי כהן, מנכ"ל ארגון "מסע ישראלי", משתף: "מאז תחילת הלחימה, בני הנוער בצפון, כמו גם בחלקים נוספים של הארץ, מתמודדים עם מציאות של פחד ואי־ודאות. 'מסע ישראלי' מאפשר להם לקחת נשימה, להתרחק מהאתגרים היומיומיים ולהתחבר מחדש לערכים, לחברות ולתחושת השייכות לארץ. במסע התלמידים לא רק נחשפים ליופיה של הארץ, אלא גם לומדים עליה ועל מה שמייחד ומאחד אותנו כעם, דווקא בתקופה שבה המציאות מורכבת כל כך".