המלחמה המתמשכת השפיעה על מאות אלפי ילדים ובני נוער שמצאו עצמם עומדים מול אתגרים לא פשוטים – בוודאי לגילם – מבחינה לימודית, חברתית ונפשית.

כבר עם תחילת המלחמה נסגרו מאות מסגרות חינוך לפעילות, ובני הנוער רותקו לבתיהם חודשים ארוכים. אלא שההשפעה של סגירת מסגרות החינוך לפעילות הייתה קשה עוד יותר עבור צעירים הנמנים עם הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית בישראל.

כך גם הופסקה "תוכנית 7", תוכנית חינוכית שמפעיל ארגון פתחון לב בבתי הספר. למרות זאת הצליחו בארגון להמשיך ולהפעיל את התוכנית בלא פחות מ־68 מסגרות חינוכיות.

"תוכנית 7" מלווה בני נוער מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית בישראל במשך שבע שנים בצמתים החשובים בחייהם. הצעירים מתחילים את התוכנית בשלוש שנות התיכון בדגש על העצמה, פיתוח מנהיגות, התנדבות למען הקהילה וליווי אישי וקבוצתי, ממשיכים בשלוש שנות השירות הצבאי או הלאומי, בליווי צמוד של המנחה בהתמודדות עם האתגרים האישיים והמשפחתיים, ומסיימים בשנה נוספת לאחר השחרור.

דנה כהן, מנהלת משאבי אנוש בפתחון לב, מספרת: "לצד המשך הפעילות של 'תוכנית 7', פעלנו עם ילדי המשפחות המפונות ששולבו בבתי ספר, במסגרת תוכנית 'חוסן בעת משבר', שהקמנו כבר בשבועות הראשונים למלחמה במטרה לענות על הצורך של הילדים בחיזוק ובהתמודדות עם מצב החירום הכללי בישראל והאישי שלהם".

בפתחון לב עומדים גם לצד משפחות חניכי התוכנית שנפלו בקרבות ובעורף. "תוכנית 7" איבדה במהלך המלחמה ששה חניכים ובוגרים שלה: שחף קרייף, סמ"ר דוד רתנר, סמ"ר דוד (דודי) לזימי, סמל דניאל לוי, סמל יוסף דסה וסמ"ר נועם דואק ז"ל. הארגון ערך להם טקסי הנצחה וזיכרון, וממשיך לשמור על קשר עם המשפחות ולתמוך בהן בכל הדרוש לצד פרויקטים ותוכניות שיפעיל לזכרם.