תכנית בנייה חדשה של עיריית ירושלים (מספר 101-0668707) תעלה לדיון בוועדה המחוזית ב-31 באוקטובר. התכנית מציעה הקמת ארבעה בניינים חדשים ומבני ציבור בשטח יער מיר, ומעוררת התנגדות בקרב תושבי האזור.

התכנית המוצעת צפויה להגדיל את השטח הבנוי פי 1.54, בתוספת של 11,162 מ"ר על חשבון שטחי היער. יער מיר, שניטע על ידי קק"ל בשנת 1982, משתרע בין שכונות פסגת זאב ונווה יעקב בצפון ירושלים, באזור אחד מיובלי נחל פרת. לפי החברה להגנת הטבע, היער מהווה בית גידול למגוון בעלי חיים, בהם מינים בסכנת הכחדה כמו הצבי הארץ-ישראלי. באתר נמצאים גם אתרים ארכיאולוגיים הכוללים גתות, כבשני סיד ומערות קבורה, לצד מגוון עצים ופרחי בר.

מתן נחום, רכז שמירת טבע של מחוז ירושלים, מציין כי התכנית עלולה להשפיע לא רק על הסביבה והיער, אלא גם על התושבים. לדבריו, התכנון האורבני המוצע עלול ליצור בעיות נגישות לשכונות הסמוכות.

הרב נתן קרמר, יו"ר עמותת "ירושלים שקופה", העלה בהתנגדותו סוגיות הנוגעות להליך התכנוני, ובהן היעדר תכנית מתאר סטטוטורית עדכנית והיעדר שקיפות בתהליך. על פי המסמכים שהוגשו, גם מנהל מבני דת בעירייה הביע הסתייגות מהתאמת המיקום המוצע למבני דת. נעמי צור, יו"ר קרן ירושלים ירוקה, קוראת לעירייה לשקול מחדש את התכנית תוך התחשבות בצרכי התושבים ושמירה על המערכת האקולוגית המקומית. הקרן, יחד עם תושבי האזור, מקדמת פעילויות ציבוריות ביער לטובת הקהילה.

העירייה טרם הגיבה באופן רשמי לטענות המתנגדים. הדיון בוועדה המחוזית צפוי להכריע בגורל התכנית ובעתיד האזור.