110 מדעני אקלים ישראלים שיגרו מכתב אזהרה לממשלת ישראל, לקראת הדיון בחוק האקלים הצפוי היום בוועדת השרים לענייני חקיקה, לפני שובו לוועדת הפנים של הכנסת. ברוב מדינות העולם המפותח הונהגה בשנים האחרונות חקיקה מתקדמת, שנועדה להגביל את פליטות גזי החממה של התעשייה. זאת כחלק מהמאבק העולמי במשבר האקלים המביא להקצנת מזג האוויר ואסונות הטבע ומאיים על ביטחון המזון והמים והמגוון הביולוגי בעולם.
בישראל, החלה ממשלת השינוי בהעברת חוק אקלים מתקדם. הממשלה הנוכחית התחייבה להמשיך את הדרך, אבל דבר לא נותר מחוק האקלים השאפתני המקורי. השרה להגנת הסביבה עידית סילמן אמרה כי היא מתנגדת לריקון החוק מתוכן.
בצעד חסר תקדים ניסחו מדעני אקלים מאוניברסיטאות ברחבי הארץ מכתב שבו הם מתריעים כי "השפעות משבר האקלים ניכרות בכל העולם וגם כאן בישראל, בעלייה בתחלואה ותמותה בקבוצות סיכון כתוצאה ממזג אוויר קיצוני ומזיהום אוויר, אי־עמידת התשתיות בפגעי מזג אוויר ועוד.
משרד האוצר מנסה לכרסם בהתחייבות ישראל להפחית את פליטות גזי החממה ב־27% עד סוף העשור ולדחות בעד עשור את היעד - סתירה מוחלטת להתחייבות ישראל בעולם, שתרוקן את החוק מתוכן. זו ההזדמנות שלכם להביא חוק חזק ויעיל, שיגן על אזרחי ישראל דרך מעבר לכלכלה דלת פליטות מול משבר האקלים ההולך ומחריף".
אלעד הוכמן, מנכ"ל מגמה ירוקה, מוסיף: "לצערנו, האוצר מתעקש להחריב את החוק שנועד לשמור על הבריאות של מיליוני ישראלים והדורות הבאים. זוהי שעת המבחן של השרה סילמן לא רק להדוף את הניסיונות המופקרים האלו, אלא גם לחייב את הממשלה לעמוד ביעדים עד 2030".