זה אולי נשמע ונראה מוזר, אבל האמת היא שהמים המשמשים להרתחת ביצים, עשירים במינרלים ויש להם יותר יתרונות ממה שאנשים מסוימים חושבים. ניתן לעשות בהם שימוש למטרות מפתיעות במקום לשפוך אותם לביוב.
זה לא רק חוסך מים. יש משהו מיוחד בנוזל הזה אחרי הרתיחה. הוא טומן בחובו פוטנציאל להפוך את הסביבה לירוקה יותר, באופן טבעי וללא מרכיבים נוספים או עלויות. כך, ניתן גם לתמוך בצמיחה ובקיימות.
מינון עשיר של מינרלים
המים הרותחים שנותרו מבישול ביצים מספקים מינון עשיר במינרלים לצמחים. כשהמים רותחים, קליפות הביצים משחררות סידן ויוצרות דשן טבעי ויעיל המזין את הצמחים ללא צורך בכימיקלים. זוהי שיטה ידידותית לסביבה עם יתרונות רבים.
איזון pH בקרקע
הסידן שבקליפות הביצים מסייע באיזון ה-pH של הקרקע, ומאפשר לצמחים לספוג חומרים מזינים בצורה יעילה יותר. זה מועיל במיוחד לצמחים התלויים בסידן לצמיחה, כמו עגבניות ופלפלים.
ניתן לתת למים להתקרר ואז לשפוך או לרסס אותם בגינה או בעציץ.