פרופ מחמוד סלימאן, מנהל תחום האלקטרופיזולוגיה במחלקת הקרדיולוגיה בבית החולים רמב"ם, הסביר בשיחה עם "מעריב" מהן הבדיקות שעבר ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר שאושפז בבית החולים שיבא שבתל השומר.
נתניהו ישוחרר בהמשך היום; בית החולים: "ליבו תקין לחלוטין"
"הבדיקה הראשונה היא בדיקת EPS (בדיקה אלקטרופיזיולוגית), שנועדה לבדוק את מערכת ההולכה של הלב. היא מבוצעת בדרך כלל במצב בו ישנו חשד להפרעה בהולכה בלב, או חשד להפרעת קצב, כסיבה לעילפון של מטופל", אמר, "מבצעים אותה פעמים רבות כאשר מדובר במטופל בגילו של ראש הממשלה, ועלו ממצאים בבדיקות מעבדה ובדיקות הדמייה שעשה".
"מדובר בבדיקה שגרתית שעושים למטופלים במטרה לבדוק שהכל תקין בלב, ואם יש בעיה בהולכה", הדגיש, "במהלך הבדיקה, מחדירים צנתרים לתוך הלב של המטופל, דרך המפשעה, ובודקים את מערכת ההולכה של הלב. הבדיקה נעשית כאשר המטופל תחת טשטוש, והרדמה מקומית של האזור".
לדבריו, במידה והבדיקה אינה תקינה ישנן כמה דרכי פעולה, בהן השתלת קוצב לב או טיפול תרופתי, והכל תלוי בממצאים. "במידה והכל תקין, הבדיקה הבאה שמבוצעת היא בדיקה במסגרתה משתילים בגוף המטופל מנטר תת עורי, כדי שיבדוק את הפעילות החשמלית של הלב, ויזהה אם יש דופק גבוה או נמוך, או הפסקות בדופק", הסביר המומחה.
"מדובר בהליך פשוט יחסית, כאשר המכשיר עצמו – הולטר – בגודל של כ-5 ס"מ, ועוביו פחות מחצי ס"מ. הוא מוזרק לגוף המטופל מעל הלב". פרופ' סלימאן ציין כי "מדובר בהליך פשוט שמבוצע בטשטוש ותחת הרדמה מקומית, והמטופל משוחרר לביתו כעבור מספר שעות".
ומה השלב הבא?
"המטופל צריך להיות במעקב רפואי, כאשר הנתונים שלו מועברים ישירות לבית החולים. המכשיר נשאר בגופו של המטופל עד שהסוללה מסתיימת, דבר שלוקח כשלוש שנים. כמובן שבמידה ומוצאים בעיה כלשהי – מטפלים בה מיד. מדובר בהליכים שגרתיים שמבוצעים במטופלים רבים, וכאשר מדובר במישהו בגילו של נתניהו מעדיפים להיות בטוחים".