ד"ר מאיה רוזמן בפינתה "חקלאי השבוע" שופכת אור על הארטישוק, המוכר גם בשמות קינרס וחורשף. צמח עתיק זה, הנמצא בשיא עונתו כעת, טומן בחובו סגולות רבות:
הארטישוק ידוע עוד מימי קדם ומהווה חלק בלתי נפרד מהמטבחים הים תיכוניים, רבים מאמינים שאכילתו תורמת לפוריות, והוא אף מכונה "צמח האהבה", ולמרות טעמו העשיר, הארטישוק מכיל רק 47 קלוריות למאה גרם. הוא עשיר בסיבים תזונתיים, מגנזיום, אשלגן וברזל.
מיקו אוזן, מגדל ארטישוק, משתף בפרטים נוספים. האזינו: