מלפפון הוא פרי-ירק חשוב מאוד ואולי אפילו הכרחי בסלט הישראלי ובכלל. אפשר לקצוץ אותו דק מאוד מבלי שייצאו ממנו יותר מדי נוזלים כמו עגבנייה למשל, והוא עשיר בחומצה פולית ובכלורופיל.

שימו לב – אחוז המים במלפפון גבוה יותר מאשר בחלב פרה שהוא נוזלי ולכן, גם יש בו מעט מאוד קלוריות ובהחלט אפשר לקרוא לו "ירק חינמי", שניתן לאכול ממנו כמה שאתם רק רוצים במידה ואתם בתהליכי ירידה במשקל.

מלפפונים (צילום: אינג'אימג')
מלפפונים (צילום: אינג'אימג')

יש מלפפונים ארוכים ענקיים, יש בייבי קטנים, וכדי ללמוד עוד על הירק המופלא הזה אני רוצה להעלות לשידור את יעקב יהודה, מגדל מלפפונים.

האזינו: