השבוע צוין בישראל שבוע התזונה והתזונאים. הדיאטניות עוסקות בתחום ענק במגוון מוסדות וארגונים. בטיפול בבתי חולים, בקופות חולים, בתי אבות ואחרים, בתעשייה, במחקר ועוד ועוד. התזונה והטיפול התזונתי הם חלק מרכזי בטיפול באדם הזקן, במיוחד באשפוז.
הדיאטניות בבית חולים שמואל הרופא הן בעלת ידע נרחב בגוף האדם, במחלות, בצרכים בבריאות ובחולי. הדיאטנית מביאה ומשלבת בטיפול התזונתי ראייה כוללנית שמתחשבת בצרכים הגופניים של האדם, במחלות הרקע והבעיה האקוטית, ולא פחות חשוב בהרגליו, הרקע התרבותי וההעדפות האישיות. כל זאת כדי לספק תמיכה מיטבית להחלמה.
כמובן שזהו אתגר במערכת גדולה שמטפלת במאות מאושפזים, עם אנשי מקצוע רבים, מטבח שצריך לבשל לכולם אבל בסוף להתאים לכל מטופל את המזון האישי המיטבי, ולכן הדיאטניות במחלקה לתזונה משלבות בעבודתן ידע מקצועי, שיתוף פעולה עם הסקטורים השונים וחמלה ואמפטיה למטופלים.
בבית חולים שמואל הרופא ציינו את שבוע התזונה והתזונאים בפעילות משותפת ויצירתית של צוות הדיאטניות. בישיבה חגיגית, עם פעילות נחמדה ומרגיעה, שי ואוכל כמובן הנהלת ביה"ח, מנהלי התחומים שעובדים בשיתוף פעולה בירכו את הדיאטניות.
מוניקה קרן, מנהלת המחלקה לתזונה: "התזונה היא חלק מרכזי בחיינו. במעגל החיים, בשגרה, וגם במלחמה. הצבא צועד על קיבתו.... וגם העורף. בשיקום ובהחלמה התזונה היא צורך גופני, מקור לנחמה וגם לדאגה. אכילה היא צורך רגשי וחברתי. אני גאה ומודה לדיאטניות של שמואל הרופא על המקצועיות, המיומנות והרגישות בעבודה מסורה יום יום. התזונה היא עוגן ואנו ממשיכות בתפקידנו למען המטופלים וכולנו".