בהלת ה"אמבה אוכלת מוח": מעל 250 איש שהתרחצו בפארק חוף הגיא ובכנרת פנו בימים האחרונים לבתי החולים בצפון מחשש שנדבקו באמבה נגלריה פאולרי, כולם שוחררו לביתם לאחר שלא נמצאה עדות לנוכחות האמבה בגופם. בינתיים מצבו של הילד בן ה-10 שנדבק באמבה ממשיך להידרדר: הוא מקבל טיפול בחמש תרופות אולם לא חל כל שיפור במצבו והוא נותר מונשם ומורדם ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים זיו בצפת.
בהלת האמבה בחוף הגיא: מעל 250 איש פנו מחשש שנדבקו, בן ה-10 עדיין במצב קריטי
לכל שלבי החיים: החברה שמתמחה במוצרים לבריאות האישה ורפואה מותאמת אישית
בתוך כך הפיץ משרד הבריאות הנחיות חדשות לבירור וטיפול במקרה של אדם החשוד שלקה בדלקת קרום המוח בעקבות הדבקה באמבה נגלריה פאולרי. בהנחיות חידד משרד הבריאות כי דרך כניסת האמבה לגוף היא באמצעות שאיפת מים המכילים את האורגניזם החד תאי לאף. האמבה מתפשטת במעלה מערכת העצבים וגורמת להרס רקמת המוח. במשרד הדגישו שמדובר בזיהום קטלני עם שיעורי תמותה של 97% במקרים בהם מתגלה ההדבקה מאוחר, ולכן קיימת חשיבות לאבחון וטיפול מהירים.
לאור חומרת המקרים, ממשיך משרד הבריאות לקרוא לכל מי ששהה בפארק המים חוף גיא בשבועיים האחרונים לפנות למיון במקרה של הופעת תסמינים החשודים לדלקת קרום המוח – מנינגיטיס, ואלה כוללים כאב ראש, הקאות, טשטוש ראייה, קשיון עורף, פחד מאור חזק, ישנוניות או פרכוסים.
בהנחיות החדשות קובע המשרד כי במקרי חשד יש לבצע לחולה בדיקות דם הכוללות ספירת דם ובדיקת כימיה, ולאחריהן בדיקת נוזל השדרה המכונה LP בה נשאב הנוזל הנע סביב המוח וחוט השדרה בשתי מבחנות: האחת תיבדק במעבדות בית החולים והשניה תיבדק במעבדה המרכזית לבריאות הציבור בירושלים.
במקרה של חשד להדבקה, יקבל המטופל טיפול בכמה תרופות במקביל: טיפול בתרופה אנטי פטרייתית בשם "אמפוטריצין B" הניתנת לתוך הווריד או ישירות לחוט השדרה, התרופה האנטי טפילית "מילטפוזין", אנטיביוטיקות אזניל וריפאמפין למניעת זיהום משני, והתרופה דקסמתזון ממשפחת הקורטיקוסטרואידים שנועדה להפחית את תהליך הדלקת הסוער והבצקת במוח.
החולים במצב קשה מורדמים ומונשמים ומתאשפזים ביחידה לטיפול נמרץ. ההנחיות מעודכנות על פי מתווה המרכז לבקרת מחלות האמריקני ומבוסס על המקרים הבודדים של הדבקה באמבה שהתרחשו ברחבי העולם, והשילוב שהוביל להצלת חיי המטופלים.