תינוק בן 11 חודשים מאזור מרכז הארץ שאינו מחוסן - מאושפז במצב קשה לאחר שנדבק בחיידק המופילוס אינפלונזה B. מדובר בחיידק מסוכן ביותר שכמעט ואינו מדביק היום הודות לחיסוני השגרה בטיפת חלב.

על פי החקירה האפידמיולוגית, הוריו של התינוק לא הגיעו עמו לתחנות טיפת חלב לחיסוני השגרה בהם גם החיסון נגד החיידק הקטלני. לשכת הבריאות פועלת למתן טיפול מונע למגעים. החיסון נגד המופילוס אינפלואנזה סוג B ניתן כחלק מהחיסון המחומש והוא ניתן ארבע פעמים בשנה הראשונה לחיי התינוק: בגיל חודש וחצי, בגיל ארבעה חודשים, בגיל חצי שנה ובגיל שנה. החיסון ניתן גם לחיילים בשרשרת החיול בבקו"ם.

הדבקה בחיידק המופילוס אינפלואנזה B נדירה יחסית בעולם המערבי, בשל העובדה שתינוקות ברחבי העולם מחוסנים נגדו כבר מגיל חודשיים. החיסון נכנס לישראל בשנת 1994, ומאז ירד מספר החולים מ-200 לפחות מעשרה בשנה.

חיידק המופילוס אינפלואנזה B שוכן בדרכי הנשימה העליונים, וההדבקה נעשית בפיזור החיידק לסביבה בעת שיעול, עיטוש או מגע עם ליחה והפרשות מהאף. החיידק עלול לעבור גם בשתייה, אכילה מכלים משותפים או מגע אינטימי כמו נשיקות. 

בעת הדבקה של ילדים לא מחוסנים, לרוב עד גיל חמש שנים או אנשים המצויים בדיכוי חיסוני, עלול החיידק לחדור לזרם הדם ולגרום לזיהום קשה (ספסיס), לדלקת ריאות ולדלקת קרום המוח, המתאפיינת בחום, כאבי ראש, הקאות, ערפול הכרה ופרכוסים.  החיידק עלול לגרום גם לפגיעה קבועה במערכת העצבים, לפיגור שכלי, חירשות, ולתמותה בתוך שעות עד ימים. הטיפול במחלה כולל תרופות אנטיביוטיות הניתנות גם לאלה ששהו בקרבת החולה ואינם מחוסנים.