לראשונה בישראל בוצע במרכז הרפואי לגליל שבנהריה, ניתוח להסרת הלבלב בשלמותו, באמצעות רובוט דה וינצ'י. הניתוח, שנמשך כ-7 שעות, עבר בהצלחה מרובה, והמטופלת שוחררה לביתה במצב טוב.

המטופלת, מרים שלידור, בת 78 מכרמיאל, הגיעה למרכז הרפואי עם תלונות על כאבי בטן ואי נוחות בטנית שנמשכו חודשים רבים. לאחר ביצוע בדיקות C.T בטן ו-M.R.I בטן, התגלו בלבלב גידולים ציסטיים מרובים מסוג I.P.M.N. למרות שסוג זה של גידול אינו נחשב לסרטני, היו סיכויים גבוהים שאם לא תנותח, היא עלולה לפתח בעתיד גידול סרטני בלבלב.

מחקר חדש מגלה: תרומת כליה מאדם חי לחולה – בטוחה מתמיד
כשלי התיאום והיקף הנפגעים: תחקיר משרד הבריאות על השבת השחורה נחשף

בניתוח המורכב והארוך, אותו הוביל מנהל מחלקת כירורגיה א', ד"ר אלי קקיאשווילי, בסיועו של ד"ר גרגורי בוגוסלבסקי, בוצעה לראשונה בישראל כריתה שלמה של הלבלב, באמצעות רובוט דה וינצ'י. בנוסף נכרתו התריסריון (על ארבעת חלקיו), הטחול, חלק מהקיבה ודרכי מרה חוץ-כבדיות, יחד עם כיס המרה. לאחר מכן בוצע שיחזור של מערכת העיכול.

כעבור אשפוז של ימים ספורים במחלקה הכירורגית, שוחררה המטופלת לביתה במצב טוב.

ד''ר אלי קקיאשווילי (משמאל) וד''ר גרגורי בוגוסלבסקי עם המטופלת מרים שלידור  (צילום: רוני אלברט)
ד''ר אלי קקיאשווילי (משמאל) וד''ר גרגורי בוגוסלבסקי עם המטופלת מרים שלידור (צילום: רוני אלברט)

 ״מדובר בניתוח מורכב במיוחד הדורש מיומנות רבה, עקב המבנה האנטומי המיוחד של הלבלב, ובשל הקירבה לאזורים רגישים הסמוכים לכלי דם ראשיים״ אמר ד״ר קקיאשווילי. "השימוש ברובוט מאפשר ביצוע ניתוחים ללא פתיחת הבטן, בניגוד לעבר, תוך מיקסום יכולות המנתח, דיוק מירבי, התאוששות מהירה יותר של המטופל והפחתת סיבוכים".