האם יש יתרונות לפירות מיובשים? הנה 3 דברים חשובים:

בפירות המיובשים כמעט שאין ויטמין C
עדיף פירות טריים שמכילים כמויות עצומות של ויטמין זה, שחשוב במיוחד בתקופה זו בה הרבה נדבקים במחלות החורף.

חומרים משמרים
רוב הפירות המיובשים (פרט לאורגניים) מכילים חומרים משמרים מזיקים (גופרות, סולפיטים) שמיותרים לגוף. החומרים המשמרים האלו כמו גופרת הברזל, או גופרית דו חמצנית, או סולפיט, כל אלו גם מסתבר מחזקים את הצבע של הפרי המיובש, ולכן משמש מיובש עם חומר משמר יהיה כתום יותר מאשר משמש מיובש אורגני.

מינרלים 
בניגוד למיתוס שגורס שיש בפירות המיובשים הרבה ברזל... זה לא נכון – בפרי מיובש אחד כמות ברזל זהה לזו שבפרי טרי אחד! במשמש מיובש אחד אותה כמות ברזל כמו במשמש טרי, בתאנה מיובשת אחת אותה כמות ברזל כמו בתאנה טרייה, בשזיף מיובש אחד אותה כמות ברזל כמו בשזיף טרי. כשבודקים למאה גרם אפשר לראות הבדל משמעותי שנובע רק מצורת החישוב בה לא מתייחסים לאובדן המים בזמן הייבוש. בפועל אין הבדל.

האם שזיפים מיובשים עוזרים נגד עצירות?
בכל הפירות היבשים ערך אוסמוטי (סוכר שמושך נוזלים למעיים) ולכן כולם יכולים לעזור נגד עצירות, אבל בשזיפים עוד חומר שנקרא די פניל לסטין שקצת גורם לתנועתיות מעיים. הוא משתחרר למים אם משרים את השזיפים במים ואז מספיק לשתות את המים לא צריך את הקלוריות של השזיפים.

פטל, דובדבנים
הפירות הסגולים מצטיינים בכמות ענקית של פוליפנולים, הם נוגדי חמצון שעוזרים לנו נגד מחלות לב ונגד הסתיידות עורקים. הפירות הסגולים המיובשים – הפוליפנולים האלו עדיין זמינים לנו בכמות יפה, ולכן מבחינה זו אין בעיה בצריכת פטל, אוכמניות, דובדבנים, צימוקים או כל פרי מיובש אחר. אבל עדיין לא לשכוח -  ואם כבר קניתם אז רק אורגניים לא כאלו עם חומרים משמרים!