הנגיף הסיני בישראל? גבר, פעוטה כבת ארבע ותינוק כבן שנה אושפזו היום (רביעי) בבידוד בבית החולים הלל יפה בחדרה, בחשד שנדבקו בנגיף הקורונה. המטופלים נלקחו להמשך בדיקות רפואיות. משרד הבריאות מעורה בפרטי המקרה ונמצא בקשר רציף עם גורמים בבית החולים. 

מבית החולים נמסר כי הגבר נבדק ושוחרר לאחר שנמצא כי אינו עונה על הקריטריונים למחלה כפי שהגדיר משרד הבריאות. הפעוטה עדיין מאושפזת בבית החולים ונמסר כי מצבה טוב. לשכת הבריאות ומשרד הבריאות נשארים מעודכנים ומתואמים עם בית החולים בנושא.

הדיווחים לחשד לחולים ראשונים במחלה בישראל מגיע בצל הדיווחים על איתור חולים נוספים ברחבי העולם, וכן דיווחים בנוגע לזינוק במניין ההרוגים מהנגיף הקטלני במדינה שהייתה המקור להתפרצות- סין. בצל ההתפתחויות, משרד הבריאות קיים הבוקר הערכת מצב נוספת בנושא נגיף הקורונה, בנוסף לדיונים קודמים שנערכו בנושא.

דיון משרד הבריאות בנושא נגיף הקורונה (צילום: דוברות משרד הבריאות)
דיון משרד הבריאות בנושא נגיף הקורונה (צילום: דוברות משרד הבריאות)

הערכת המצב התקיימה בנוכחות מנכ״ל המשרד משה בר סימן טוב, בכירי אנשי המקצוע במשרד ובקופות החולים ועסקה בדיווחים מן היממה האחרונה. לעת עתה הנחיות המשרד לא השתנו, והמשרד דובק בהמלצתו שלא לנסוע לסין אלא אם כן מדובר בנסיבות שאינן סובלות דיחוי. כמו כן, הצוות לטיפול במגפות יתכנס לדיון נוסף הערב. דיון נוסף יתקיים גם מחר, בו צפוי להשתתף שר הבריאות ליצמן ונציג ארגון הבריאות העולמי. 

משרד הבריאות כבר הודיע מוקדם יותר השבוע כי הוא נערך לקראת אפשרות ממשית שנגיף הקורונה יתגלה אצל חולה בארץ.  מנכ"ל משרד הבריאות הבהיר כי "הנחת העבודה היא שיהיה אצלנו חולה קורונה ואנחנו הכל חוץ משאננים, נערכים לכך ויודעים להתמודד".

בשיחה עם כתבים הסביר המנכ"ל ששהאירוע "מתפתח ברמה של דקה אחר דקה והכל יכול להשתנות בכל רגע. מחר אפשר לקום בבוקר ולגלות מסה של חולים מחוץ לסין או לגלות שהנגיף עבר מוטציה ונהיה אלים יותר ומדבק יותר". חמור מזה, הסוף כרגע לא נראה בעין: "אף אחד לא יודע כמה זמן זה ההתפשטות תימשך בכלל. אנחנו פועלים לפי הנחיות ארגוני הבריאות העולמיים, וסין פועלת בשקיפות מלאה מולם".

חשד לנגיף הסיני בישראל (צילום: NICOLAS ASFOURI\AFP via Getty Images )
חשד לנגיף הסיני בישראל (צילום: NICOLAS ASFOURI\AFP via Getty Images )


ההיערכות בישראל כוללת מעבדות מרכזיות ששוכללו בימים האחרונים כך שהן אמורות לדעת לזהות את הווירוס בטווח של שעות בלבד. עם זאת, לגבי חדרי בידוד, במשרד הבריאות לא מסתמכים על חדרי הבידוד שבבתי החולים, למקרה שההיקפים של החולים יהיו רחבים מלהכיל והמספרים יגיעו למסות של חולים. בתור "גיבוי", במשרד הבריאות מסתמכים על חדרי בידוד בקהילה ובמקרה של תחלואה קלה, בבתי החולים (שמסיבות אחרות ביניהן הגיינה, מהווה אופציה אופטימלית). 

גם בזירה העולמית לא נשארים שאננים לנגיף. מוקדם יותר היום הודיעו גורמים רשמיים בסין וברוסיה על שיתוף פעולה בין המדינות בנסיון למצוא מזור למחלה. קונסול רוסיה בעיר הסינית גואנזו, הודיע כי גורמים במדינה האסיאתית העבירו להם את הרכב הגנום של הווירוס, זאת על מנת שמומחים משתי המדינות יוכלו להתחיל בעבודה למציאת נוגדן למחלה שיוכל לעצור את התפשטותה המהירה.