אחת מהנוסעות שחזרו מספינת "דיימונד פרינסס", שהייתה נצורה במשך כשבועיים סמוך לחופי יפן, נדבקה בווירוס הקורונה, כך עלה מבדיקה שנערכה היום (שישי) במעבדה המרכזית של משרד הבריאות. מהמשרד נמסר כי "המעבדה ממשיכה לאשש את ממצאי הבדיקה החיובית". עוד ציינו במשרד הבריאות כי שאר הנוסעים ששבו נמצאו בבדיקה היום שליליים, וכי החולה בבידוד והשגחה ולא מדובר בהדבקה שהתרחשה בישראל.
פרופ' גילי רגב-יוחאי, מנהלת היחידה למניעת זיהומים במרכז הרפואי שיבא, על הישראלית הנוספת שחלתה בקורונה: "אין לה אף סימפטום, היא מרגישה טוב. זה חשוב ונכון להגזים בשלב הזה בשביל בריאות הציבור וגם בשביל הצוותים שלנו". היא הוסיפה כי "הצוותים התכוננו לתרחיש כזה, וגם למצב בו כל הישראלים היו מאובחנים כחולים בנגיף". לדבריה, אין שינוי במצבה של האישה, פרט להעברתה למתחם מבודד נפרד.
מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, הגיב לביקורת הציבורית ואמר היום כי הוא אינו מתחרט על השבת הישראלים מיפן. "היו לנו התלבטויות האם נכון להביא את הישראלים חזרה, בידיעה שהחולה הראשון עשוי להיות מהקבוצה", הודה בסדרת ציוצים בטוויטר. "בדיעבד, אנחנו בטוחים שקיבלנו את ההחלטה הנכונה. הכניסה שלהם לארץ נוהלה היטב בזכות כל השותפים לתהליך במשרד, במד"א וכמובן בבית החולים שיבא".
"שיבא בית חולים מצוין שנערך היטב לאירוע, כמו כל דבר שהם עושים", החמיא. "שאר המטופלים בבית החולים ובני משפחותיהם יכולים להרגיש בטוח. איש חשש להגיע לבית החולים: בית החולים נערך, המתחם מבודד ומסודר, ולא תהיה כל פגיעה בטיפול המצוין שבית החולים נותן לשאר המטופלים".
המקרה הקורונה הראשון בישראל מיובא מהספינה ביפן. היו לנו התלבטויות האם נכון להביא את הישראלים חזרה, בידיעה שהחולה הראשון עשוי להיות מהקבוצה. בדיעבד, אנחנו בטוחים שקיבלנו את ההחלטה הנכונה. הכניסה שלהם לארץ נוהלה היטב בזכות כל השותפים לתהליך במשרד, במד״א וכמובן בבית החולים שיבא.
— Moshe Bar-Siman-Tov משה בר סימן טוב (@moshebst) February 21, 2020
המטוס ועליו 11 מהישראלים שהיו נוכחים על "ספינת הקורונה" נחת הלילה בנתב"ג. איציק פאר, אחד החובשים שקיבלו את פניהם של הנוחתים, אמר: "כשפנו אליי בבקשה לקחת חלק בפינוי הישראלים ששהו בספינת התענוגות מול חופי יפן, לא היה לי ספק שאעשה זאת", סיפר איציק, "כאנשי רפואת חירום במגן דוד אדום, מחובתנו לסייע לכל מי שזקוק לנו, ואנו יודעים גם לשמור על עצמנו כשאנחנו מבצעים את העבודה שלנו".
פראמדיק מד"א רמי מאושר: "זו גאווה עבורי, כפראמדיק בארגון ההצלה הלאומי של ישראל, לקחת חלק במאמץ הלאומי למניעת התפשטות נגיף הקורונה בארץ", סיפר רמי, "לפגוש את הישראלים ששבים סוף סוף לארצם, אחרי ששהו בבידוד על הספינה, היה מאוד מרגש. היה חשוב לנו לנהוג באדיבות, ועשינו כל שביכולתנו כדי לתת להם להרגיש רגועים ובטוחים".
מנהל אגף רפואה במד"א, רמי מילר: "צוותי מגן דוד אדום ערוכים במהלך כל השנה, ופועלים במיומנות ובמקצועיות בכל מקרה בו הם נדרשים למתן טיפול רפואי ופינוי של חולים החשודים כנשאים של מחלות מדבקות. לפיכך, נושא מיגון צוותי מד"א הוא לא דבר חדש עבורנו, ואנו מתורגלים ומנוסים בו גם בשגרה".
מנכ"ל מד"א, אלי בין: "במגן דוד אדום, נערכנו מבעוד מועד לפינוים של אחד עשר הישראלים שנחתו בארץ, לאחר שהייה של כשבועיים בבידוד בספינה מול חופי יפן. הפראמדיקים שפינו אותם התמגנו בערכות מלאות המיועדות למקרים מאין אלו, על מנת למנוע כל אפשרות של הדבקה. מד"א פועל בתיאום ובשיתוף פעולה מלא עם משרדי הבריאות והחוץ, עם רשות שדות התעופה ועם בית החולים שיבא בתל השומר, וימשיך לסייע במאמץ הלאומי למניעת התפשטות נגיף הקורונה בישראל".
על יציאת הישראלים אתמול מ"אוניית הקורונה" דיימונד פרינסס, העוגנת בנמל יוקוהמה ביפן, והמראתם אחר הצהריים לישראל העיב דיווח כי ממש סמוך לפינוי אובחן אצל אחד מהם הנגיף. זה החולה הישראלי הרביעי במספר. שלושת הישראלים האחרים מאושפזים בבתי חולים צבאיים ביפן.
בתוך כך, אגף הפיקוח והאכיפה במשרד הבריאות החל באכיפת הצו לבידוד בית שהוטל על השבים מסין, תאילנד, הונג קונג, סינגפור ומקאו. משרד הבריאות הדגיש: "מי שמעוניין לדווח על הפרה של בידוד בית יכול לעשות זאת באתר המידע הייעודי של משרד הבריאות לנושא הקורונה". הפרה של צו בידוד בית עלולה להביא לאישום פלילי ולעונש של עד שבע שנות מאסר אם נעשתה במזיד - ועד שלוש שנות מאסר אם נעשתה בהתרשלות.