מחאת המתמחים עלתה אתמול שלב, לאחר שחלק המוחים הודיעו כי הם פותחים בשביתת רעב בשל משבר קיצור תורנויות המתמחים. ד"ר אורי רוזן, מומחה צעיר ברפואת משפחה שהצטרף למחאה, שוחח היום (שני) עם ענת דוידוב ב-103FM והסביר את הנסיבות שהובילו לצעדים הללו: "הגענו לסיטואציה שמיצינו את כל הכלים שהיו לנו. לפני שנה, כשהייתי מתמחה, הגשנו מכתבי התפטרות, צעד מאוד קיצוני, מפחיד, מלחיץ".
"חשבנו שזה צעד מאוד קיצוני, חשבנו שזה יקדם ובסופו של דבר אחרי שהוסכם הסכם, משרד הבריאות, בכלל משרד האוצר מחזיק את הסכום הזה בן ערובה, הבנו שממשיכים למרוח אותנו. הגענו לנקודה שאנחנו מבינים שבעצם זה לעולם לא יקרה. כבר 12 שנים אנחנו מחכים שניישר קו עם העולם המערבי, שנפסיק לפגוע במטופלים ובנו, ובעצם המדינה צוחקת עליכם, עלינו, על כולנו. זה פשוט לא הולך לקרות והדבר האחרון שנשאר לי זה הדבר הזה", הוסיף.
לדבריו, "ארגון מרשם מאגד בערך חמישית מהמתמחים. יש כאן מאבק בין דורי, בדומה לוועדי העובדים שאנחנו רואים בכל הגופים במשק. הארבע חמישיות הן לא של הר"י, זה נושא אחר. הארבע חמישיות רובן מאוד מפוחד. את רוצה שמתמחה יטפל בך כשהוא עובד 20 שעות? אז ברור לך שזה שהר"י מתעקשים על הדבר הזה זה לא לעניין".
"זה לא התפקיד של ועד העובדים, זה התפקיד של הרגולטור. יש ברמב"ם היום בין 80 למאה ומשהו תורני חוץ, רופאים עם רישיון שמחכים שייקלטו לתקן. האנשים האלה לא נקלטים לעבודה כי המנכ"לים של בתי החולים מסרבים לקלוט אותם, משרד הבריאות לא מצליח להכריח אותם. זה הסיפור - ועד עובדים מפריע למדינה ליישם רפורמה חשובה", אמר.
בסיום, שיתף רוזן בצעדי המחאה הבאים: "שהמדינה תתאפס על עצמה? שיתנו לי ולך תקווה? צריך להיות ריבון. יש החלטת ממשלה, אין כאן מסילות ברזל לבנות ולא לפרק מערות, צריך לקחת אנשים ולקבל אותם לעבודה. זה הכול. אני קורא לראש הממשלה להתערב ולחסל את האירוע הזה שנמשך יותר מדי זמן, הוא פשוט לפתרון.
סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm