מתי כדאי לאכול? מחקר חדש שפורסם ברשת NBC האמריקאית מצביע על כך שייתכן שיש פרק זמן אידיאלי לאכילה במהלך היום, כאשר אכילה מוקדמת יחסית יכולה להועיל בירידה במשקל. ממחקר נוסף עולה כי אכילת ארוחות בתוך תקופה של 10 שעות יכולה לשפר את רמות הסוכר בדם ולהוריד את רמות הכולסטרול הרע. 

צהריים או ערב: מתי לאכול את הארוחה העיקרית של היום? | מאיה רוזמן

המחקר הראשון מצא כי אכילה מאוחרת יותר גרמה למשתתפים להיות רעבים יותר במשך 24 שעות בהשוואה למשתתפים שאכלו את אותן ארוחות מוקדם יותר ביום. אכילה מאוחרת יותר גרמה למשתתפי המחקר גם לשרוף קלוריות בקצב איטי יותר, ונראה היה שרקמת השומן שלהם אוגרת יותר קלוריות. כלומר, המחקר מצביע על כך שדחיית האכילה למועד מאוחר יותר יכולה להגביר את הסיכון להשמנה.

תוצאות המחקר השני, שנערך על קבוצת כבאים, גילו כי אכילת ארוחות תוך 10 שעות מפחיתה את "הכולסטרול הרע", מה שמעיד על ירידה אפשרית בגורמי הסיכון למחלות לב. האכילה במהלך תקופה של 10 שעות ביום שיפרה גם את לחץ הדם ואת רמות הסוכר בדם בקרב הכבאים, שסבלו ממצבים בריאותיים בסיסיים כמו סוכרת, לחץ דם גבוה וכולסטרול גבוה.

סאצ'ידננדה פנדה, עמית במחקר הכבאים ופרופסור במכון סאלק למחקרים ביולוגיים, אמר כי פרק זמן של 10 שעות נראה "מרחב טוב" מכיוון שקשה יותר לעמוד בהגבלות החמורות המאפיינות משטרי צום לסירוגין. הוא הציע שזה עשוי להועיל יותר כאשר אתה מגביל את אכילת הארוחות לפרק זמן של "שש או שמונה שעות, אבל אנשים עשויים לא לדבוק בהן במשך זמן רב".