מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה הראה כיצד צריכה של מזונות עתירים בסוכר ובשומן משפיעים על החלק במוח שלנו שאחראי על סיפוק, אושר ועונג, ומצא: צריכה יומיומית של מזונות אלו גורמת למוח לדרוש מנה נוספת.

הנבחנים במחקר קיבלו הוראה להוסיף לתזונה היומיומית שלהם יוגורט עתיר שומן וסוכר למשך שמונה שבועות, לצד קבוצת ביקורת שצרכה יוגורט דל בשומן ובסוכר.

במהלך התקופה נבדקו מדדי הסוכר בדם ומשקלם, בנוסף על סריקות fMRI שבחנו את מרכז התגמול במוח - האזור בו מופרש הורמון הדופמין, שאחראי על תחושת הסיפוק והאושר. התוצאות הראו שגם במקרים שבהם לא הייתה השפעה שלילית על בריאותם הפיזית של הנחקרים שצרכו את היוגורט הממותק, המוח הגיב בעוצמה רבה יותר להצעה למאכלים עתירי שומן.

מרכז התגמול במוח מקושר גם בנושא ההתמכרויות, ובמובן זה תוצאות המחקר לא שונות ממה שאנחנו כבר יודעים על השפעת סמים ואלכוהול, ואפילו הנוטיפיקציות שקופצות לנו ברשתות החברתיות: הפרשת דופמין, המספקת תחושת סיפוק רגעית, גורמת לנו לחפש את הגירוי המיידי הבא. ובמקרים מסוימים הרדיפה אחר הסיפוק הרגעי עלולה להביא לאימוץ דפוסים לא בריאים ואף להתמכרות.