הכתבה נכתבה בשיתוף מרכז גלאנט
בשר הוא מקור מצוין לחלבונים איכותיים, אשר תומכים באופן האפקטיבי ביותר בצורכי האדם. בנוסף, בשר עשיר מאוד בוויטמינים ומינרלים שנספגים בצורה הטובה ביותר, זאת מכיוון שבשר אינו מכיל את המרכיבים שמפריעים לספיגתם של אותם נוטריינטים.
מתכוננים למנגל: זה הסלט הקנוי הכי בריא | מאיה רוזמן
אז אלו חלקי בשר עדיפים?
כל חלקי הבשר טובים ומתאימים לתזונה דלת פחמימות. ישנם חלקים שמנים יותר (כמו אנטריקוט ואסאדו) ואחרים רזים (לדוגמא הפילה) אך הם כולם דלים מאוד בפחמימות. במידה ואתם קונים קציצות/ קבבים/ נקניקיות מוכנות, שימו לב שהרכיבים אינם כוללים סוכר, עמילן וחומרים משמרים.
באופן טבעי, בשר מכיל כ- 0 גרם פחמימה ל-100 גרם. המוצרים שציינו יכילו לרוב קצת יותר פחמימות, בשל הימצאות של רכיבים נוספים, כגון בצל למשל. השוו בין חברות שונות ובחרו מוצר עם רשימת רכיבים קצרה ותכולת פחמימות נמוכה (פחות מ- 2 גרם ל-100 גרם).
ומה לצד הבשר?
גם פה לא חסרות אפשרויות. מגוון סלטים- סלט כרוב, סלט חסה ועוד. שימו לב שהרוטב אינו מכיל דבש/ מייפל/ סילאן. רטבים על בסיס לימון, שמן זית וגם חרדל הולכים מצוין. ניתן להכין שיפודי ירקות על האש- למשל שיפוד של פטריות, עגבניות שרי וקישואים. חומוס עשיר מאוד בפחמימות ולכן מומלץ להימנע. טחינה לעומת זאת מתאימה בהחלט.
עם כזאת ארוחה עשירה ומגוונת למי יש עוד מקום לפיתה? חג שמח ובריא.
מרכז גלאנט שהקימה האנדוקרינולוגית ד"ר מריאלה גלאנט מורכב מרופאות ודיאטניות קליניות המתמחות בטיפול במגוון רחב של בעיות רפואיות, כגון סוכרת סוג 2, כבד שומני, השמנה, כולסטרול, יתר לחץ דם ועוד. המרכז מציע טיפול מקיף הכולל את הפן התרופתי, לצד שינוי באורח חיים וליווי במעבר לתזונה קטוגנית.
הכתבה נכתבה בשיתוף מרכז גלאנט