התאנה היא אחד הפירות שגדלים באזורינו באופן טבעי, וקיימים היום ממצאים ארכיאולוגיים לכך שהייתה חלק מהתזונה היומיומית של יושבי המזרח הקרוב בימי קדם.
כיום התאנה אינה הפרי הפופולרי ביותר, אולי בגלל חיי המדף הקצרים שלה ואולי בגלל האגדה האורבנית על הצרעות שמסיימות את חייהן בפרי המתקתק. לשמחתנו, היתרונות הרבים של התאנה נשמרים גם בצורתה המיובשת, ולכן אפשר להנות מהם לאורך כל השנה.
יתרונותיה של התאנה
1. סיבים תזונתיים: התאנה כוללת סיבים שתומכים במערכת העיכול, מסייעים בשחרור עצירות ובבניית מצע חיידקים בריא במעי.
2. חומצות חשובות: התאנה מכילה חומצה אבציסית, מאלית וכלורוגנית שמהוות מפתח להורדת רמות הסוכר בדם.
3. מינרלים חיוניים: התאנה עשירה בזרחן ובסידן, מינרלים המסייעים בבנייה והתחדשות של העצמות.
4. אשלגן: בדומה לבננות, גם התאנה מכילה מינונים משמעותיים של אשלגן, המסייע בהורדת לחץ הדם וסותר את נזקי המלח לגוף. האשלגן גם מסייע לתפקוד תקין של השרירים, באיזון הנוזלים בגוף ובשמירה על מאזן האלקטרוליטים.
5. נוגדי חימצון: התאנה עתירה בויטמנים מסוג C, A ו-E הידועים כנוגדי חימצון ומסייעים להתחדשות תאי העור.