בניסיון למזער את מגיפת מקרי האנורקסיה והפרעות האכילה בישראל, הקימו בשירותי בריאות כללית תוכנית ייחודית להכשרה לצוותי טיפול רב־מקצועיים לניהול מקרי הפרעות אכילה.
התוכנית המשולבת גובשה על ידי ד"ר עינת צוברי, עובדת סוציאלית קלינית ומנהלת המרכז לטיפול בהפרעות אכילה הדרים והמרכז לבריאות הנפש שלוותה מקבוצת כללית, וד"ר רינת גרונדמן־שם טוב, דיאטנית אחראית במרכז טיפול בהפרעות אכילה הדרים והמרכז לבריאות הנפש שלוותה.
בשירותי בריאות כללית התריעו כי מגיפת הקורונה הביאה לעלייה דרמטית בשיעור מקרי הפרעות אכילה ברחבי העולם. בין ההסברים לתופעה: הצטברות בו־זמנית של גורמי סיכון כבידוד חברתי, חוסר ביטחון תזונתי, אתגרי הפחתת משקל ועידוד מסיבי של פעילות גופנית, שיבוש השגרה ופגיעה בנגישות שירותי הבריאות.
דוח עדכני שפרסם מרכז המחקר של הכנסת קובע כי מגמה זו נצפית גם בישראל ומובילה לתורי המתנה ממושכים למסגרות מרפאתיות ואשפוזיות להפרעות אכילה. כפועל יוצא מכך, צוותים במרפאות ראשוניות, מחלקות ילדים בבתי חולים ומחלקות נוער בבתי חולים פסיכיאטריים קורסים תחת עומס מקרי הפרעות אכילה.
בנסיבות אלו פותחה התוכנית להכשרה לניהול מקרי הפרעות אכילה, במסגרת רפואה ראשונית ומחלקות בתי חולים כלליות.