מחקרים ועצות של תזונאים לגבי דיאטות ודרכים להפחתה במשקל צצים מדי יום כפטריות אחרי הגשם. עם הפיכתו של העולם ליותר ויותר טכנולוגי מסתמן שלבינה המלאכותית צפוי להיות תפקיד מרכזי בתחום מדעי התזונה בכל הנוגע לתזונה מותאמת אישית שתקבע מה כל אחד מאיתנו צריך וממה כדאי להימנע.

ChatGPT, הצ'טבוט מבוסס בינה מלאכותית שפותח על ידי חברת OpenAI, התבקש על ידי עורכי הדיילי מייל לבנות תוכנית דיאטה ייחודית לירידה במשקל אשר תכלול תפריט לארוחות בוקר, צהריים וערב, וחלוקה מפורטת של קלוריות לכל אחת מהארוחות המומלצות.

יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>

בעוד שכמה מומחי תזונה מובילים טענו ש-ChatGPT זיהה את אחד מדפוסי האכילה הבריאים ביותר על פני כדור הארץ, אחרים אינם משוכנעים ואף מזהירים מפני כישלון התוכנית הן מבחינת הפרופיל התזונתי והן מבחינת המחיר והיישום המעשי שלה.

ההצעה הכללית שנתן הצ'טבוט התבססה על תזונה ים תיכונית שמלאה בירקות, דגנים מלאים ואגוזים, ומותאמת לתושבי המדינות הגובלות באגן הים התיכון.

לארוחת הבוקר המליץ הצ'טבוט לאכול יוגורט עם פירות יער ואגוזים וחביתת ירק ולשתות שייק אבוקדו.

תפריט הצהריים כלל מרק עדשים, סלט עוף ולחמניות גבינת עיזים.

ההמלצות לארוחת הערב כללו שרימפס וירקות בגריל או עוף בגריל ובטטה או דג בקלה אפוי עם קינואה.

בנוסף הציע הצ'טבוט תפריט לכל יום מימי השבוע, וכפי שיפורט להלן:

היום הראשון
ארוחת בוקר: יוגורט יווני עם פירות יער טריים וקצת שקדים. בנוסף חתיכת טוסט מדגנים מלאים וכמות קטנה של ממרח אבוקדו.

ארוחת צהריים: סלט נתחי חזה עוף בגריל עם ירקות כמו עגבניות שרי, מלפפונים, זיתים וגבינת פטה בתיבול שמן זית ומיץ לימון.

ארוחת ערב: סלמון צלוי עם עשבי תיבול לצד אספרגוס וקינואה. 

היום השני
ארוחת בוקר: חביתה עשויה מחלבון בלבד עם תרד, עגבניות ובצל עם לחם מחיטה מלאה.

ארוחת צהריים: טורטייה מדגנים מלאים במילוי ירקות בגריל, חומוס ורצועות עוף בגריל. ניתן להוסיף סלט ירוק.

ארוחת ערב: חזה עוף בגריל מתובל בלימון ועשבי תיבול עם בטטה צלויה וברוקולי מאודה.

היום השלישי
ארוחת בוקר: שיבולת שועל עם חלב שקדים וזרעי צ'יה, בתוספת בננות פרוסות ומעט קינמון.

ארוחת צהריים: סלט קינואה עם עגבניות שרי, מלפפונים, בצל אדום, זיתי קלמטה וגבינת פטה. רוטב משמן זית, מיץ לימון ועשבי תיבול.

ארוחת ערב: שרימפס בגריל עם מגוון פלפלים צבעוניים ובצלים. לתוספת הציע הצ'טבוט קוסקוס מדגנים מלאים וסלט ירוק.

תזונה ים תיכונית (צילום: אינג אימג')
תזונה ים תיכונית (צילום: אינג אימג')

היום הרביעי
ארוחת בוקר: פירה אבוקדו על טוסט דגנים מלאים בתוספת עגבניה פרוסה וביצה קשה.

ארוחת צהריים: מרק עדשים וסלט ירוק עם שמן זית וחומץ.

ארוחת ערב: סטייק בגריל עם כרוב ניצנים צלוי ומנה קטנה של פסטה מדגנים מלאים עם שמן זית ושום.

היום החמישי
ארוחת בוקר: חביתת תרד ופטריות מחלבון בלבד ופרוסת אבטיח.

ארוחת צהריים: סלט ים תיכוני עם עגבניות שרי, מלפפונים, חומוס, זיתים וגבינת פטה. לתיבול: שמן זית וחומץ בלסמי.

ארוחת ערב: דג בקלה אפוי עם עגבניות פרוסות וזיתים לצד זוקיני וקינואה.

היום השישי
ארוחת בוקר: שיבולת שועל מדגנים מלאים עם פרוסות אפרסק, שקדים ומעט דבש.

ארוחת צהריים: ירקות בגריל עם סלט ירוק וגבינת עיזים.

ארוחת ערב: עוף בגריל עם לימון ועשבי תיבול לצד ירקות צלויים וקוסקוס מדגנים מלאים.

היום השביעי
ארוחת בוקר: יוגורט עם דבש, שקדים פרוסים ופירות יער טריים, ובנוסף טוסט מדגנים מלאים.

ארוחת צהריים: פלפל ממולא בקינואה וסלט יווני.

ארוחת ערב: דג צלוי (למשל אמנון) עם גרידת לימון ועשבי תיבול, לצד דלעת צלויה וסלט ירוק.