"כשמתחשק משהו מתוק, אפשר לצרוך מזונות הנחשבים בקטגוריה של ממתקים ועדיין לזכות בתרומה תזונתית בריאותית, כאשר משלבים זאת נכון", אומרת מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה קלינית בשירותי בריאות כללית במחוז דן-פתח תקווה, לקראת יום השוקולד העולמי שיצוין מחר.
מריר, חלב או לבן: איזה שוקולד הכי פחות בריא? מאיה רוזמן מייעצת
טוב ללב ולמוח? היתרונות המפתיעים שלא ידעתם שיש בשוקולד
אורבך מפרטת בשורת המלצות מהם סוגי השוקולדים שעדיף לצמצם את אכילתם, לעומת שוקולדים אחרים, שניתן לשלבם, כאשר צורכים אותם באופן מידתי. לדבריה, עדיף לצמצם באכילת שוקולד חלב, מאחר שהוא מכיל מעט מאוד מוצקי קקאו באופן יחסי, המכילים חומר אנטי־אוקסידנטי, אשר מלבד היותו מגן מפני מחלות סרטן ואחרות, גם עוזר במניעת מחלות לב ועוד.
"שוקולד חלב מכיל כמות גבוהה של שומן ממקורות אחרים, בעיקר מחלב, שתרומתו החיובית לבריאות גופנו קטנה. לכן, הוא אינו מומלץ לצריכה והוא מכיל הרבה מאוד סוכר. ככל שרמת אחוזי מוצקי הקקאו עולה, כך הכמות היחסית של הסוכר יורדת", היא מסבירה. שוקולד מריר מומלץ במינון נכון. "אפשרי לשלבו בתפריט יומי בריא, אך כמובן במידה הנכונה של שתיים־ארבע קוביות שוקולד ביום מאיכות טובה ועם שיעור מוצקי קקאו העולה על 70%".
לדבריה, חטיפי שוקולד, מוטב לצמצם: "בחטיפים המצופים נכנסים הרבה מאוד רכיבים ובהם כמות סוכר גדולה, כשרובם מכילים כמות מעטה של מרכיבי קקאו ומוצריו. בקטגוריה זאת כלולים מוצרים שברובם הגדול הם חסרי תרומה כלשהי מבחינה תזונתית ובריאותית", היא מסבירה. וכאשר לילדים מתחשק לאכול משהו מתוק? "אפשר להכין הפתעה אחת לשבוע, אך לא יותר מכך. לשים בטוסטר משולש שתי פרוסות לחם ושתי קוביות שוקולד איכותי מריר. ייצא כריך מדליק קריספי בעל טעם מתוק ומפנק", היא אומרת.
בתוך כך, חני מסלו, מנהלת השיווק של השוקולד הטבעוני פנדה, המציע טבלאות וחטיפים בטעם שוקולד חלב ללא רכיבים מן החי, מסרה לקראת יום השוקולד הבינלאומי, כי בשנה האחרונה המותג צמח בשיעור של 107% בקטגוריית טבלאות שוקולד.